Резервациите за коледните и новогодишните празници в Сандански са сходни

...
Резервациите за коледните и новогодишните празници в Сандански са сходни
Коментари Харесай

Базата в Сандански вече е запълнена на около 70 процента за празниците, отчитат от бранша

Резервациите за коледните и новогодишните празници в Сандански са сходни с предходната година, регистрират от сектора. Георги Кунчев, който е член на Управителния съвет на туристическата организация в района - съдружие " Дестинация Сандански ", сподели за Българска телеграфна агенция, че тази година на ранни резервации базата в града е била запълнена на 70 %. До празниците упованията са напълно да се запълни, уточни Кунчев.

Той уточни, че 2022 година е била сполучлива за туристическия отрасъл в Сандански. Тази година още веднъж се чака да осъществят висока претовареност, добави той.

На територията на град Сандански цените на празничните пакети стартират от 300 лв. на човек и стигат до към 2000 лв., според от брой нощувки, звезди на хотела и така нататък, разяснява Кунчев. Обикновено пакетите са с три, четири или пет нощувки.

Кунчев уточни, че Сандански е прочут курорт със своето климатолечение и с минералната вода. СПА центровете и басейните са от главните конкурентни преимущества и хотелите, които разполагат с минерална вода и басейн, се запълват първи, само че останалите бази също не остават празни.

Търсенето се е повишило леко по отношение на предходната година, а цените на празничните пакети са се завишили съгласно с общите равнища на инфлацията, разяснява за Българска телеграфна агенция Анна Мидурова, началник " Маркетинг и продажби ".

Мидурова сподели, че все още ползата е по-голям към новогодишните пакети, като две трети от стаите в хотела към този момент са резервирани за тогава, само че въз основата на опита, който имат от предходни години, чакат и засилено търсене в последния миг. За коледните празници все още хотелът е запазен близо на половина. Резервации за празниците вършат и чужденци, само че главните посетители в този интервал са от страната. Мидурова уточни, че на територията на града могат да се намерят хотели с по-малко или с повече звезди, както и фамилни хотели, къщи за посетители и жилища.

Сред празничните пакети гостите могат да открият разнородни разновидности – със закуска и вечеря, единствено с включена закуска и така нататък Всички пакети за празниците включват празнична стратегия, развлечение за децата и още, изясни тя.

Георги Георгиев има заведения за хранене в Мелник и Сандански, както и къща за посетители. Той разяснява, че стаите за настаняване, които предлага, от дълго време са разпродадени. По думите му ползата не е дребен, а по-предпочитаните места се заемат по-бързо.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР