Резервациите на летни почивки в чужбина на руснаци, са най-много

...
Резервациите на летни почивки в чужбина на руснаци, са най-много
Коментари Харесай

Най-предпочитаната от руснаците лятна чуждестранна дестинация и колко им струва

Резервациите на летни почивки в чужбина на руснаци, са най-вече за Турция, сочат данните от огромните туристически организации, написа " Известия ". Според тях, делът на продажбите на пакетни летни почивки за тази дестинация от туристически компании, варира от 35% до 65%.

" Миналата година в пиковия сезон се изпълняваха 750 полета на седмица до Турция, тази година оптималната контрактувана квота е 1200 полета на седмица. Полетите се правят от 22 града на Руската федерация до пет града на Република Турция ", разяснява Дмитрий Горин, вицепрезидент на Руския съюз на туристическата промишленост (РСТ).

Полетите до Истанбул, Анкара, Алания, Анталия, Бодрум, Даламан и Измир се извършват от 5 турски и 12 съветски авиопревозвачи. Благодарение на увеличението на броя на полетите и самолетите, авиотранспортът до Турция стана по-достъпен и постоянен, споделя Горин.

По думите му, това лято минимум 5-6 милиона съветски туристи ще отидат в чужбина на пакетни турове, множеството от които ще изберат Турция.
 Докъде в света летят частните самолети на съветските богаташи
Докъде в света летят частните самолети на съветските богаташи

Доскоро съветският хайлайф предпочиташе Париж и Женева, само че към този момент дестинациите са други

Средната цена на отмора в турските курорти през лятото на 2023 година е 227 000 рубли (около 3000 долара) за двама. 89% от руснаците, почиващи в Турция, избират " ол инклузив ", сочат данните туристическите организации.

Повече от 85% от туристите от Руската федерация, посещаващи Турция през лятото, избират крайбрежието на Анталия - курортите Алания, Анталия, Кемер, Сиде, Белек. Малко над 12% - Бодрум, Даламан, Фетие, Кушадасъ, Мармарис на брега на Егейско море. Делът на Истанбул е дребен - под 1%.
 Турция към този момент не е най-предпочитана за покупка на парцели от руснаците - кои са новите
Турция към този момент не е най-предпочитана за покупка на парцели от руснаците - кои са новите " звездни " дестинации

На какво се дължи преориентацията към други страни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР