Ревенът у нас е доста непопулярна съставка в кулинарията, но

...
Ревенът у нас е доста непопулярна съставка в кулинарията, но
Коментари Харесай

Какво и как да сготвим с ревен

Ревенът у нас е много непопулярна съставна част в кулинарията, само че в случай че опитате да експериментирате с този братовчед на киселеца, е съвсем несъмнено, че ще останете очаровани. Ако отглеждате ревен в градината си, не се тормозете да го добавяте към салати и даже сладки неща.

Колкото и да не ви се има вяра, е много елементарно да се готви с ревен. Леко пикантният усет на месестите му червеникави стебла чудесно се комбинира с ягоди, с джинджифил, картофи, спанак и кисело мляко.

Той съдържат доста витамини А и С, калций и калий. Ревенът също по този начин може да бъде употребявани в огромно многообразие от ястия или просто да се яде по този начин - в прясно положение.

Сладко от задушен ревен

Продукти:

10 чаши нарязани на кубчета ревен

3 чаши бяла захар

1 чаена лъжичка канела

Начин на подготвяне:

Поставете ревена в огромна тенджера и я напълнете с задоволително вода, тъй че ревенът да е съвсем затрупан. Оставете да заври, след което оставете да къкри на междинен огън, до момента в който стартира да се разпада, за към 20 минути.

Разбърква се понякога. Махнете от огъня и прибавете захарта и канелата, бъркайте до момента в който захарта се разтвори. Сервирайте горещо или студено.

Сладкиш с ревен и галета

Продукти:

6 чаши свеж ревен, нарязан на ситно, 1 1/4 чаша захар, 2 1/2 супени лъжици нишесте, 2 супени лъжици портокалова кора (лимони), 1/4 чаена лъжичка сол, 2 1/2 чаши свежи бели галета, 1/3 чаша разтопено масло, 1 чаена лъжица ванилия

Начин на подготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса.

В купа смесете Нарязаните части от ревена, захарта, нишестето, портокаловата кора и солта. Оставете настрани.

 Пай с ревен

Подгответе, пресни галета в кухненски робот или пасатор, като разкъсате няколко филии изсушен самун или използвайте подготвени галета от магазина.

Разтопете маслото за галета. В обособена купа, прибавете галета и по-късно разтопеното масло и ванилията. Смесете съставките дружно.

Намажете приблизително огромна тавичка с масло или олио.

Започнете да разливате съставки на сладкиша, като стартира с половината от примес с ревен и по-късно половината от сместа с галетата, последвана от останалата половина от ревена и по-късно останалите галета, в следствие ще получите четири пласта. Покрийте тавата с фолио.

Пече се в продължение на 20 минути и по-късно се изважда, с цел да се махне фолиото, което ще разреши на десерта да се пече още 10 минути, до момента в който галетата станат златисто кафяви.

Поднася се топло, а в случай че желаете, гарнирайте с бита сметана или сладолед от страна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР