Рецептата с корени от глухарче, която много хора твърдят, че

...
Рецептата с корени от глухарче, която много хора твърдят, че
Коментари Харесай

Глухарче – супербилката, която цери стотици болести

Рецептата с корени от глухарче , която доста хора настояват, че цери рак, в последно време придобива все по-голяма известност. Любимата на децата билка поради белите хвърчащи подухване тичинки, е истински доктор, който можем да открием даже в градинката зад блока.

Цветето от детството ни глухарче (на британски език името му е dandelion, на латински – Taraxacum) може да ни избави от куп неприятности. Необходимо е само да знаем по какъв метод да го използваме и несъмнено, по кое време тъкмо да посегнем към него.

Гръмки изявления на разнообразни учени му приписват даже способността да убива раковите кафези и то единствено за 48 часа. Дори актуалната медицина не е толкоз могъща. Но този естествен лек може всичко.

Калифорнийски учени са на мнение, че корените на това растение могат да създадат нещо, което даже химиотерапията не може. Тя нападна освен туморните кафези, само че и здравите и води до общо безсилие на организма, защото натоварва всичките му системи и органи, а освен изумените от рака.

Ето и точната рецепта за приготвянето на лековитата запарка :За разлика от този нападателен способ, глухарчето нападна единствено раковите кафези, убива ги за две денонощия и не разрешава на тялото да създава нови такива.

Използвайте две чаени лъжички изсъхнал и раздробен корен от растението. Залейте го с триста мл, след което варете на огъня 10 минути. Изпивайте всеки ден по три чаши от извлека.  (По-долу сме „ затворили “ вид на тази рецепта, който е по-детайлен и акуратен, в картинка, комфортна за шерване в обществените мрежи!)

За разлика от калифорнийските учени не всички техни сътрудници смятат по този начин. Някои от тях са на мнение, че ракът може да се убие с ударни дози от потребните субстанции в глухарчето, които не могат да бъдат доставени на организма с воден извлек, какъвто е чаят.

Читател на сайта cancertutor.com споделя за своя опит с билката при лекуване на рак. Той е употребявал по-нетрадиционен способ, с чиято помощ е съумял да победи заболяването. Всеки ден е приемал по лъжица прахуляк от изсушени корени.

Читателят споделя, че откакто се извадят корените те не би трябвало се мият с вода, а просто да се почистят деликатно. В почвата се съдържат микроелементи, които са значими за триумфа на лекуването. След като се изсушат на сянка, корените се счукват. За препоръчване е стриването им в хаванче пред смилането в кафемелачка.

С чай от листа при цироза и болен черен дроб.

Лековитото глухарче е изключително уместно за изцелението на болния от цироза и стеатоза. С тази цел листата на супербилката, се употребяват като главен съставен елемент за подготвяне на чай. Пийте по три чаши от лековитата течност всеки ден в продължение най-малко на месец.

Пригответе го като залеете две лъжици от лековитите листа с триста мл вода и варите 10 минутки. Ефектът се ускорява при прибавянето на корен от растението. Т0й е извънредно скъп поради високите количества горчиви субстанции в него.

Най-лековит е напролет, защото тогава наличието на горчиви субстанции е най-високо. С тяхна помощ се ускорява секрецията от жлъчния мехур, а от там и изхвърлянето на насъбраните отрови.

В Германия има традиция всяка пролет да се прави пречистване на организма с чай от глухарче и потреблението на свежи листа от растението към салатата. Курсът продължава цялостен месец, след което тялото като че ли се ражда още веднъж и всички негови органи стартират да работят на цялостни обороти.

Обездвижването, както и потреблението на мазни храни, приемът на антибиотици са пагубни за черния дроб. Той не съумява да преработи мазнините от храната и те се отсрочват в него. Все повече хора чуват от своя доктор за диагнозата стеатоза – отсрочване на мазнини в дроба.

Трупането на мазнини в дроба убива чернодробните кафези и на тяхно място се появява съединителна тъкан. Заболяването еволюира с развиването на цироза, която е най-тежката форма на стеатозата.

Редица проучвания, извършени в  европейски институти потвърждават, че свойствата, които се предписват на жълтото цвете, са изцяло основателни. Учените, участващи в проучванията с него, са на мнение, че то има способността да извежда от организма всички течности, насъбрани в него заради оток в черния дроб.

Билката прекратяване събирането на вода в следствие от аномалии в оточната активност. Счита се, че е извънредно потребна за пациенти, прекарали жълтеница, в число и децата. Отразява се удобно и върху нараствания черен дроб.

Известният лекар Клаймър предлага потреблението му в свежо положение за филтриране на дроба. Той е безапелационен, че единствено в този си тип растението отстранява шлаките в черния дроб, чисти жлъчката и далака.

Неговият сътрудник доктор Грийв предлага този лек изключително на хора, живеещи в страни с парещ и изсъхнал климат. Според него тя повлиява позитивно при затруднения след хепатит, изключително в случай че се приема в съчетани е с киселец (стръкче от него се прибавя към чая). Лекарят поучава за филтриране на жизненоважния орган да се приема тази настойка най-малко един месец.

Чаят от листата на жълто цвете е незаместим в детокс стратегиите. Благодарение на потребните субстанции в него се улеснява преработката на мазнините от дроба и жлъчката. Това като цяло улеснява детоксикиращите процеси в целия организъм.

Отнасяйте се с грижа към черния си дроб, тъй като той е органът, който ни служи през целия ни живот. Поне един път годишно го пречиствайте, с цел да няма затруднения в следствие от неговото претоварване.

При дребни камъни в жлъчката.

Чудотворното глухарче е лечебно и при камъни в жлъчката. Стимулирайки нейната активност, то предизвиква изхвърлянето на отсрочените в нея дребни камъчета. Претоварената жлъчка се отразява отрицателно и върху чернодробната активност, а това води до куп затруднения за целия организъм.

За да я пречистите и да стимулирате изхвърлянето на камъчетата от нея, приемайте ежедневно по чаша чай, подготвен по следния метод – накиснете за осем час корен и лист от растението (необходимо количество по две чаени лъжици от всяко) в чаша студена вода. След приключването на указаното време варете 10 минути.

Изстиналата и прецедена течност изпийте на мудни глътки.

Приемът на свеж сок от растението в количество от две-три супени лъжици всеки ден оказва помощ за изхвърлянето на отсрочените в жлъчката кристалчета.

Друга ефикасна рецепта е варенето на лъжица корен за 10 минути в половин литър вино. Преди всяко хранене, приемайте по лъжица от този необикновен със своите лечебни качества извлек.

Лечебно деяние има и следната билкова композиция при приема на чай от нея:

  • бял оман (Inula helenium)
  • камшик (Agrimonia eupatoria),
  • култивиран чай (Salvia)- по петдесет грама (използват се корени от билките)
  • жълт смил  (Flores Helichrysi)
  • копър
  • червен кантарион  (Centaurium erythraea)
  • корен от глухарче
  • кисел бодил корен  (Berberis vulgaris)
  • синя жлъчка корен (Cichorium Intybus)
  • сладка папрат корен (Polypodium vulgare) – 30 грама
  • жълт кантарион (Hypericum perforatum) – 40 грама

Две огромни лъжици от билковата примес е належащо да сварите във вода (1/2л) в продължение на няколко минути. След изстиване, извлекът се прецежда и от него се приема трикратно по 80 милитра. За най-благоприятен резултат, пийте преди потреблението на храна. (Индигота.ком)

Рецепта с бабини зъби на Борис Николов при артрит и ревматизъм.

Лечителят Борис Николов поучава при артрит и ревматизъм да се приема глухарче в композиция с билката. Ето и точната рецепта за приготвянето на чудотворната запарка.

бабини зъбиЗа нея са Ви нужни пет супени лъжици с билката бабини зъби и по една супена лъжица корен и стръкове от глухарче.

След филтрирането отварата се долива с вода до приемането на течност с маса един литър.

Вторият стадий от приготвянето на лековитата течност включва чай от глухарче. Указаното количество от растението е належащо да бъде сварено в четиристотин мл вода. Топлинната обработка би трябвало да продължи двадесет минути. След това извлекът би трябвало да престои цяло денонощие да се запари добре.

Едва по-късно се филтрира и се смесва с другата запарка. Тъй като чаят изисква повече време за приготвянето му, предлагаме двата стадия да се извършат по едно и също време. Приготвеният лек се съхранява в ледник.

Приема се по следната скица:

  • Първи ден от лекуването – одобряват се тридесет мл
  • Втори ден – одобряват се с 10 мл повече или общо 40 мл
  • От трети до девети ден – с още 10 мл повече или дневна доза от 50 мл

След деветия ден е наложително да се направи отмора с дълготрайност 10 дни. Цикълът  трябва да се повтори четири пъти. По време на приложението на билколечението с глухарче и бабини зъби е неприемлив приемът на алкохол. (uti.bg)

За намаляване.

Глухарчето е препоръчвано естествено средство в множеството стратегии за намаляване . Ефектът от приема му в този случай се дължи на отличните му детоксикиращи свойства. Във връзка с това, че извежда от тялото всички течности и отрови, се реализира стремежи резултат – загуба на телесна маса.

С тази цел е добре да приемате както корен, по този начин и лист от билката, приготвени като запарка или отвара. Независимо на кой от двата метода ще се спрете, резултатът доста скоро ще бъде налице – усилване на метаболитните процеси след детокс и следващи намаляване.

Препоръчителната съразмерност за приготвянето на настойките е две супени лъжици билкова маса на половин литър вода. Ако желаете да приготвите отвара, просто залейте билката с вряла вода и киснете 10 минутки.

За приготвянето на чай би трябвало да варите дрогата, с тази разлика, че тук времето е двойно по-малко (топлинната обработка трае пет минутки).

И в двата случая би трябвало да приемате по три-четири пъти по 120 мл от извлека. Препоръчваме това да става половин час преди храна.

За съкращаване на тежестта, следвайте методите в продължение на месец. Добре е да вършиме това всякога, когато тялото Ви крещи, че незабавно се нуждае от детокс.

Признаци за това са изтощеният външен тип, неналичието на вкус и непрекъснатата отмалялост. Глухарчето е Вашият правилен съдружник освен за намаляване, само че и отърваване от тези признаци.

Рецептата за подготвяне на мед и сироп от глухарче за бъбреци.

При заболели бъбреци позитивно влияние има приемът на уханен мед и апетитен сироп, приготвени от глухарче.

Приготвянето на меда изисква време, само че несъмнено изгодите от него си заслужават напъните. Характерно за този мед е, че няма характерната киселинност, типична за пчелния артикул.

За приготвянето му са нужни осем цялостни шепи свежи цветове от жълтото цвете. Измийте ги добре и варете в два литра вода, като ги оставите половин час да врат на котлона. Не нагрявайте течността на мощен огън. Ако котлонът има четири степени, използвайте втора степен.

Извлекът се оставя цяла нощ в тенджера и едвам, след което прецедете усърдно. След това тенджерата още веднъж се слага на котлона. При непрекъснато безредие с дървена шпатула последователно се прибавят два кг нерафинирана захар.

Идеята е водата да се изпари непрекъснато и да се получи примес с консистенцията на мед. Не използвайте капака на тенджерата. Котлонът би трябвало да е включен на най-ниската степен. Температурата на плочата е към 60-80 градуса.

Когато течността стартира да се сгъстява се прибавя един лимон на резенчета. Преди цялостната подготвеност на меда, лимонът се отстранява. Не прекалявайте с цитруса, тъй като в противоположен случай приготвеното сладко ще бъде по-кисело. (gotvetesmen.com)

Получават се към седем-осем бурканчета мед, които е добре да бъдат съхранявани в ледник. Приемайте по две-три лъжици на ден от вкусното сладко.

Сироп от неугледното на пръв взор жълто цвете може да приготвим по същия способ. Използваме четири цялостни шепи цветове от билката, които се варят няколко минути в литър вода. След пренощуването на течността тя се прецежда и още веднъж се поставя на котлона. 

Добавете към нея кг нерафинирана захар или седемстотин грама чист мед. Сиропът се обработва на слаб огън и се отдръпва от него, когато стартира да клокочи. Процедурата се повтаря два-три пъти, до момента в който се получи консистенцията на сироп. 

Преди последното завиране е добре прибавянето на няколко резенчета лимон. Цитрусът освен придава по-добър усет, само че и играе ролята на консервант и пречи на захаросването.

Приемайте по две-три лъжички на ден за справяне с инфекции (съдържа витамин С в огромни количества), при малокръвие (високо наличие на желязо), както и за облекчение на болните бъбреци.

Салата от листа при диабет, атеросклероза и анемия.

Салата от листа се предлага на болните от диабет, атеросклероза и анемия . Приготвя се като авансово измитите листа се изкисват за половин час в подсолена вода (солта отстранява неприятния вкус).

Към салатата се прибавя лук, зехтин и маслини. Добър вид е съчетаването й с лист киселец.

През есента концентрацията на инулин в растението има най-високи стойности. Точно в този интервал потреблението й е целесъобразна за диабетици.

Заради високите равнища на желязо пациентите с анемия би трябвало да включат салатата от глухарче към менюто си.

Отвара за пречистване на организма от холестерол.

За пречистване на организма от холестерол си пригответе запарка от билката (може да комбинирате корен и лист) по някой от гореописаните способи. Приемайте я преди хранене в количество от 100-150 мл.

Поради високото стойностите на фибри в билката, тя смъква високите стойности на холестерола. Това е един от резултатите при провеждането на детокс с глухарче.

Тинктура при акне или екзема.

Тинктура от глухарче може да приготвите по общоприетия метод – шепа корени се заливат с 200 мл алкохол, водка или ракия. След двуседмичен престой се прецежда.

Очистителното й деяние повлиява удобно кожни проблеми като акне и екзема. Приемайте три пъти дневно от 20 до 40 капки, разредени в 50 мл вода или сок. При акне може да третирате единствено пъпките със спиртния извлек, авансово разводнен във вода (2:1).

Ползите от глухарчето за здравето ни са десетки. Ако сме пропуснали нещо и Вие знаете различен способ за потреблението на тази билка, пишете ни. Всеки коментар ще ни бъде от изгода.

Инфо: БГ билка

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР