retro.bgБяхме сравнително бедни, но ваканцията на морето беше весела, шумна

...
retro.bgБяхме сравнително бедни, но ваканцията на морето беше весела, шумна
Коментари Харесай

Когато нямаше олинклузив и ядяхме филии на плажа

retro.bg

Бяхме относително небогати, само че ваканцията на морето беше радостна, шумна и всички бяхме щастливи

Някога почивките не бяха бленуван мираж, нито дълго планувано събитие. Не се правеха резервации за  лято то още през зимата. Нямаше олинклузив и такива лиготии като  море  за един уикенд.

Когато нашите вземеха  отпуска , товарехме багажника на москвича, събирахме съвсем цялата мебелировка – тенджери, тигани, легени, като че ли се готвехме за война. Безкрайните мерки не минаваха без разправи и дори кавги за купищата куфари и торби, с които майка ми товареше багажника. 

Взимахме няколко торбички за повръщане по пътя и потегляхме. Който нямаше кола, хващаше нощния трен до  Бургас . На  море то оставахме най-малко 15 дни. А не като в този момент, когато колкото да измолваме седмица  отпуска , пък и нямаме  пари  да си позволим по-дълга почивка.

Навремето нямаше всевъзможни  заведения за хранене  и пицарии. Мажехме филиите на плажа, пиехме лимонада и се надявахме за вечеря да няма зелен фасул и кисело мляко в столовата на почивната станция.



Не можеше да влизаме в  море то преди 10 часа и едвам дочаквахме този миг. Но беше парадокс да се опълчим на родителите. Още по-мъчително беше нареждането да спим следобяд най-малко час и чак по-късно да вървим отново на плаж. Сформирахме си банди с другите деца и вечер се отдавахме на игри и всевъзможни бели, до момента в който възрастните гледаха „ Шатовалон ”. Не се разминаваше без някой и различен пестник.

Нашите нямаха  пари  за  заведения за хранене , бяхме относително небогати, само че ваканцията на  море то беше радостна, шумна и всички бяхме щастливи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР