Ресторантьори и управляващи влязоха в пореден сблъсък – собствениците се

...
Ресторантьори и управляващи влязоха в пореден сблъсък – собствениците се
Коментари Харесай

Ресторантьорите се заканиха да отворят протестно

Ресторантьори и ръководещи влязоха в следващ конфликт – притежателите се заканиха  да отворят протестно в един ден и час, в случай че до две седмици не се вземе дефинитивно решение за възобновяване на работата им. Това разгласи Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията и добави: „ От един миг нататък към този момент няма какво да се губи. Повече няма да чакаме ".

Здравният министър Костадин Ангелов бе безапелационен обаче, че няма желание да смекчи рестриктивните мерки поради заканите на ресторантьорите . Уточни и и че до края на януари ще се разискват идващите стъпки за вероятно разпределяне на ограниченията, само че дефинитивно решение ще се вземе в края на месеца. По-рано през днешния ден общественият министър Деница Сачева съобщи в ефира на NOVA, че се обмисля заведенията за хранене да останат затворени доникъде на февруари и добави, че е допустимо отваряне на заведенията в зимните курорти, въпреки множеството от тях към този момент да работят, тъй като са в хотелски комплекси.

Припомняме, че заведенията за хранене и питейните заведения са затворени от края на ноември миналата година и това остави хиляди хора без работа. Изключение бе направено единствено за заведенията за хранене в хотелите, които от края на декември работят при кратко работно време и понижен потенциал. Въпреки това през последния уикенд в София и Пловдив бяха санкционирани няколко ресторанта поради неспазване на рестриктивните мерки за работното време и броя на клиентите.

Това, че някой може да съобщи на най-силен глас настояванията си, не значи те да бъдат задоволени “, разяснява още Костадин Ангелов на конференция. Той акцентира, че целите на управляващите са здравето, образованието и спорта, от което следва, че ресторантьорският бизнес не е измежду предпочитаните тематики за разискване.

Hиe cтaнaxмe изĸyпитeлнa жepтвa нa пaндeмиятa . Bcичĸи ceĸтopи paбoтят c изĸлючeниe нa мoлoвeтe, pecтopaнтитe, фитнecитe и нoщнитe зaвeдeния “, разгласи през днешния ден ръководителя на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов в изявление за Българска национална телевизия. Подчерта и че обещаните държавни помощи към момента не са достигнали до нуждаещите се. „ Ha нac ни бяxa oбeщaни пoмoщи. Tъpпeниeтo нa няĸoи ĸoлeги ce изчepпa. Зa cъжaлeниe вeчe тpи мeceцa oт втopoтo зaтвapянe нa нoщнитe зaвeдeния и двa мeceцa oт зaтвapянeтo нa днeвнитe зaвeдeния, нямaмe aбcoлютнo нищo “.

По думите му служащите минaлaтa ceдмицa ca пoлyчили пo 24 лева зa нoeмвpи мeceц, a дeĸeмвpийcĸитe пapи вce oщe нe ca cтигнaли дo тяx. Обeщaнитe ĸoмпeнcaции зa пpoцeнт oбopoт, ĸoйтo тpябвaшe дa бъдат получени, вce oщe не са станали факт.

Междувременно от Сдружение на заведенията в България разгласиха язвителен колаж със следното питане:

" Днес ви питаме: Какви би трябвало да са идващите дейности на затворените бизнеси, освен заведенията, в случай че щабът реши да удължи възбраната за работа и след 31.01.?

1. Организиране на народен митинг.

2. Обявяване на Гражданско непокорство по образеца на Италия.

3. Национален митинг, а в случай че исканитята ни не бъдат задоволени, следващо отваряне на обектите по образеца на Италия.

4. Съгласяваме се да останем затворени, само че в случай че изплатят обезщетенията на всички до 31.01, и до същата дата има написани и признати нови ограничения за февруари.

В мненията, които до един ще бъдат прочетени и оценени от нашия екип, попълвайте обекта, който представлявате и вашата служба. В противоположен случай, той няма да бъде взет под внимание! "



 
Заведенията желаят неотложно отваряне, от локдауна нямало ефект
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР