Ресторантите да отворят отново на 1 март, а нощните заведения

...
Ресторантите да отворят отново на 1 март, а нощните заведения
Коментари Харесай

Решиха кога отварят ресторантите и нощните заведения

Ресторантите да отворят още веднъж на 1 март, а нощните заведения 15 дни по-късно според от епидемиологичната конюнктура. За това са се договорили здравният министър Костадин Ангелов и представители на сектора.

" Компенсация ще може да бъде получена за целия февруари месец. Ако се отворят заведенията през февруари, няма да може да бъдат изплатени средства на сътрудниците. От това произтича предлагането ", изясни съпредседателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

Да има предвидимост и опция за обмисляне от страна на ресторантьори и хотелиери са поискали представителите на на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Извънредната епидемиологична конюнктура в България се удължава с...

На изключително държавно съвещание по-рано беше решено изключителната епидемиологична конюнктура в страната да бъде удължена до 30 април. Премиерът Бойко Борисов изиска от министър Ангелов да се опишат и периодите, в които обособените класове сред 5-и и 12-и, ще се върнат в учебно заведение.

Ресторантьорите се готвеха за огромни митинги поради различия с държавното управление по кое време да отворят. Те с право се оплакаха от неналичието на изясненост от кой момент и при какви условия могат да работят. Браншът понася огромни загуби, а работещите в заведения са на ръба на оцеляването.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР