Решено е да бъдат възстановени така наречените зелени коридори за

...
Решено е да бъдат възстановени така наречените зелени коридори за
Коментари Харесай

Възстановяват „зелените коридори“ за ваксинация


Решено е да бъдат възобновени по този начин наречените " зелени коридори " за имунизиране на хора, които не попадат в някоя от четирите етапи на имунизация против ковид, оповестиха от здравното министерство. В информацията се прецизира, че когато във имунизационните пунктове няма задоволително искащи от предпочитаните четири етапи, ще бъдат ваксинирани и хора, които не попадат в целевите групи.

Тази заран в България дойдоха още 52 800 дози от имунизацията на " Астра Зенека ", от които ще бъдат обезпечени количества и на персоналните лекари. Утре се чакат още над 21 хиляди дози от имунизацията на " Пфайзер/Бионтек ".

Личните лекари получиха част от доставените дози, другите са разпределени към имунизационните пунктове.

Пред БНР шефът на Столичната здравна ревизия Данчо Пенчев уточни, че зелените коридори за всеобща имунизация биха били задействани от на следващия ден: „ В момента се разпределят имунизациите, към момента продължаваме да имунизираме по етапите в Националния имунизационен проект и се основава организация, при която зелените коридори биха отворили при опция и съществуване на ваксини от на следващия ден “.

От 16:00 през днешния ден в столичната болница " Св. Анна " се възобновява имунизирането против Covid-19, оповестиха от лечебното заведение. Желаещите ще бъдат имунизирани с ваксина на " АстраЗенека ".

Приоритетно ще бъдат имунизирани рисковите групи - учители, обществени служащи, пенсионери. Ваксинационните кабинети ще се обитават в Триажния пункт - в двора на болничното заведение.

Всеки ден от 8:00 до 17:00 ч. до 10 екипа ще могат да имунизират жителите. От 17:00 до 8:00 ч. ще работи и един нощен екип.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР