Решено е да бъдат възстановени така наречените зелени коридори за

Решено е да бъдат възстановени така наречените зелени коридори за ...

Възстановяват „зелените коридори“ за ваксинация


Решено е да бъдат възстановени така наречените "зелени коридори" за ваксиниране на хора, които не попадат в някоя от четирите фази на имунизация срещу коронавируса, съобщиха от здравното министерство. В информацията се уточнява, че когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните четири фази, ще бъдат имунизирани и хора, които не попадат в целевите групи.

Тази сутрин в България пристигнаха още 52 800 дози от ваксината на "Астра Зенека", от които ще бъдат осигурени количества и на личните лекари. Утре се очакват още над 21 хиляди дози от ваксината на "Пфайзер/Бионтек".

Личните лекари получиха част от доставените дози, другите са разпределени към ваксинационните пунктове.

Пред БНР директорът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев посочи, че зелените коридори за масова ваксинация биха били задействани от утре: „В момента се разпределят ваксините, все още продължаваме да ваксинираме по фазите в Националния ваксинационен план и се създава организация, при която зелените коридори биха отворили при възможност и наличие на ваксини от утре“.

От 16:00 днес в столичната болница "Св. Анна" се подновява ваксинирането срещу Covid-19, съобщиха от лечебното заведение. Желаещите ще бъдат ваксинирани с ваксина на "АстраЗенека".

Приоритетно ще бъдат ваксинирани рисковите групи - учители, социални работници, пенсионери. Ваксинационните кабинети ще се помещават в Триажния пункт - в двора на болницата.

Всеки ден от 8:00 до 17:00 ч. до 10 екипа ще могат да ваксинират гражданите. От 17:00 до 8:00 ч. ще работи и един нощен екип.Източник: duma.bg