Решението за ваучерите мина на второ четенеНародното събрание да започне

...
Решението за ваучерите мина на второ четенеНародното събрание да започне
Коментари Харесай

8 министри ще отговарят на парламентарен контрол

Решението за ваучерите мина на второ четене
Народното събрание да стартира работа с разискване на второ четене на промени в Закона за лечебните заведения, планува признатата седмична стратегия, оповестена на уеб страницата на Народното събрание.

Министерството на здравеопазването ще може да финансира действия в регионалните многопрофилни лечебни заведения в страната. С измененията се обезпечава правна опция за субсидиране на регионалните многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване. Обхващат се 28-те области на страната.

Депутатите ще одобряват промени на второ четене и в закона за етажната благосъстоятелност. Законопроектът вменява обвързване за шефа да разгласява на видно и общодостъпно място ежемесечен доклад за приходите и разноските на етажната благосъстоятелност, както и обвързване за етажната благосъстоятелност да избере надзорен съвет. Въвежда се обществен електронен указател на професионалните шефове, управителните препоръки и сдруженията на притежателите към Министерството на районното развиване и благоустройството.

В дневния ред е ратификацията на Споразумението за придобиване и взаимно обслужване (BGR-USA-02) сред Министерството на защитата на Република България и Департамента по защитата на Съединените американски щати. Предвижда се депутатите да прегледат на първо четене законопроект за допълнение на Закона за здравното обезпечаване, както и осем законопроекта за промени в Наказателния кодекс. В програмата за през днешния ден е включено и първото четене на промени в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и на промени в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност.
Народните представители ще изслушат 8 служебни министри
Най-много въпроси, цели 16, са отправени към служебния министър на районното развиване и благоустройство Иван Шишков.

Иван Демерджиев, длъжностен заместител министър-председател по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи, ще отговори на три въпроса по отношение на активността на Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет по отношение на наводнените села в Пловдивска област през септември 2022 година, предприемане на дейности за територията на състезателен комплекс “Раковски ”, и за осъществен палеж на преработвателна фабрика в село Враниловци.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов ще отговори на един въпрос по отношение на подхванатите дейности от стана на МЕ за подготовка на възможен арбитраж с ООО “Газпром Експорт ” в отбрана на българския народен интерес.

Георги Тодоров, длъжностен министър на електронното ръководство, ще отговори на въпрос по отношение на дигитализацията, съхранението и опазването на данните на всички български жители.

Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството, ще отговори на 16 въпроса по отношение на поправки действия по пътищата, поетапното пискане в употреба на тунел “Железница ” от Автомагистрала “Струма ”, потребността от поправки действия на мостове, положенията на пътищата и други

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков ще отговори на един въпрос по отношение на проектозаповед за осъществяване на конкурс за нотариуси от 15.11.2022г.

Весела Лечева, длъжностен министър на младежта и спорта, ще отговори въпрос по отношение на Националната стратегия за осъществяване на юношески действия от Закона за хазарта.

Служебният министър на културата Велислав Минеков отговори на въпроси по отношение на укрепителната система “Калето ” и видинските капии, стопанисването и запазване на постройката на фурната в с. Свежен, и други

Росица Карамфилова-Благова, длъжностен министър на околната среда и водите, ще отговори на въпроси по отношение на актуализацията на ЗОИК, нерегламентирано бунище в с. Радловци и др.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР