Решението за премахване на забраната за внос на зърно от

...
Решението за премахване на забраната за внос на зърно от
Коментари Харесай

Вдигането за забраната за вноса на украинско зърно е в интерес на гражданите, уверява Денков

Решението за унищожаване на възбраната за импорт на зърно от Украйна отразява ползите на всички жители. Това съобщи министър председателят Николай Денков, представен от БиТиВи.

По думите му това решение е от изгода на всички българи, които би трябвало да заплащат за храна, зърнени култури и олио. Той разясни, че през предходната година секторът е отчел облага сред 20 и 25%. Министър-председателят бе безапелационен, че секторът не умира.

Тази година има проблеми и те би трябвало да бъдат таргетирани. Убеден съм, че има компании, които не престават да печелят и други, които са в усложнения. Призовавам всички елементи в аграрния бранш да помислят какво се отнася до тях като проблем и да обсъждаме, добави той.

Денков уточни, че е поканил представители на аграрния бранш на среща през утрешния ден.

По отношение на митингите на зърнопроизводителите той съобщи, че те получават политически темперамент със поръчките с партиите, и с това, че част от хората, които проведоха митингите са близки до избрани политически лица. Премиерът акцентира, че държавното управление няма да се огъне под опитите за шантаж.

Припомняме, че, че решението за рухване на възбраната за вноса на украинско зърно ще увеличи напрежението в аграрния бранш и ще докара до митинги. Изказването му породи бурни реакции. Корнелия Нинова пожела той. В същото време Кирил Петков от ПП/ДБ заприказва за за импорт на украинско зърно. Срещу продължаването на забарана се изкара и. В последна сметка Народно събрание смъкна възбраната за импорт на Зърно от Украйна. Това провокира недоволството на зърнопроизводителите, които оповестиха, че стартират национални митинги.
 Депутатите смъкнаха възбраната за импорт на украинско зърно Обновена
Депутатите смъкнаха възбраната за импорт на украинско зърно

Кирил Вътев склонен при непоколебим контрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР