Решението за нови разговори с Газпром разпали искрите на политическата

...
Решението за нови разговори с Газпром разпали искрите на политическата
Коментари Харесай

Газпром - опасен завой към Москва или единственият шанс?

Решението за нови диалози с " Газпром " разпали искрите на политическата сцена. Някои от партиите видяха решение на казуса с газовите доставки, а други - още по-голям проблем. Стигна се и до обвинявания. Новината, че страната ни ще търси противоположен път към съветския газ раздели партиите на две групи. За и срещу.

" Това е една огромна неточност. Това е рисков завой към Москва, който ще има съществени последици ", показва Мартин Димитров, “Демократична България ".

" Това е единственият късмет и това би трябвало да се случи оптимално скоро и бързо ", акцентира  Костадин Костадинов, ръководител на “Възраждане ".

В претекстовете си от " Демократична България " показаха, че има задоволително надеждни доставки на природен газ към страната ни. И без " Газпром ". И дадоха образец.

" Имаше опция - тя беше тези 7 танкера. Тя беше разширение на доставките от Азербайджан. Тя беше пазаруване на свободни количества от Турция. Вместо това служебният кабинет потегли по най-грешния и рисков път да договаря с Москва ", съобщи Мартин Димитров, “Демократична България ", предава Нова тв.

От “Възраждане " са на противоположната страна. Според тях няма по какъв начин да има гаранция за зимния сезон, в случай че към България не потече синьо гориво от Русия. Но предизвестиха, че може и да не е толкоз елементарно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР