Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното

...
Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното
Коментари Харесай

Добрев: Не знам как от ГЕРБ предложихме мораториум

Решението за налагане на мораториум върху цените на тока, парното и водата е " доста неуместно " решение. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той не знаел по какъв начин от партията му са го предложили, по тази причина и не дал своя вот.

" Два пъти на нас ни е предлаган подобен мораториум и ние сме го отхвърляли, тъй като това не е пазарно решение. Според мен е доста неуместно решение ", посочи той.

На въпрос дали е споделил на Десислава Атанасова, че мораториумът е малоумен, отговори: " Ами, то апели за мораториум се чуваха от ръководещата коалиция предходните дни. В този смисъл тя е направила това, което желаят ръководещите ", изясни депутатът.

Някой желае да вземе милиардите оборот на " Булгаргаз " месец, откакто беше образувано държавно управление, счита Добрев във връзка с изтеклия контракт за азерски газ.

" Според нас се вършат опити да се навреди на ползите на " Булгаргаз " - на държавното сдружение. Защото в този бранш има доста огромни частни ползи. " Булгаргаз " е с максимален дял в българския пазар на газ ", уточни той.

По думите на Добрев всеки ден в страната се случват рецесии и вместо да има решения, се виждат " нескопосани пояснения " какво се случва.

" Моята догадка е, че новото държавно управление - министър председател, вицепремиер, министър на енергетиката евентуално са извикали изпълнителния шеф на " Булгаргаз " и са поискали контракта. Те са ръководещи - имат право. Осем години този контракт не изтече - виждате, единствено седмици, откакто беше образувано държавно управление - договорът се появи в медиите ", разяснява още депутатът.

Той изясни, че откакто стартират съвещанията на комисията по енергетика в Народното събрание ще попитат дали има писмо от азерска страна, което твърди, че приключването на клаузите от контракта нарушава ползите на азерската страна.

" Тоест, има действителна заплаха " Булгаргаз " да загуби контракта си. Ако " Булгаргаз " загуби контракта си, ще го вземат тези, които желаят да вземат милиардите. " Булгаргаз " се нападна в последния един месец тъкмо за да загуби водещото си място в България и да може някой различен да вземе търговията с газ ", добави Добрев.

Депутатът посочи, че имат информация за съществуването на такова писмо, което обаче не са виждали. " Имаме информация от азерска страна, че те са извънредно разочаровани и са обезпокоени. Това, което знам, е че в това писмо се желае българската страна да предприеме всички дейности, с цел да накаже отговорните. Този въпрос е доста значителен ", съобщи той.

Добрев счита, че е рано за избор на съмнение към кабинета, тъй като държавното управление имало потребност да се ориентира. " Ние не желаеме да саботираме работата му. В същото време няма да мълчим, когато виждаме, че те не вземат верните решения ", безапелационен е депутатът от ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР