Решението за избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен

...
Решението за избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен
Коментари Харесай

Красимир Мазгалов: Сарафов е дискредитиран, избран е със спорна процедура

Решението за избирането на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор беше взето „ извънредно скорострелно ", освобождението на заместниците на основния прокурор също беше осъществено след стремително събиране на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет – това поражда подозрения за същинските претекстове зад тези решения.

Такава позиция изрази пред бТВ изпълнителният секретар на Съюза на съдиите в България Красимир Мазгалов.

По думите му, Борислав Сарафов е дискредитиран – появила се е фотография, на която той се здрависва с Петьо Петров-Еврото пред ресторанта „ Осемте джуджета “, излезли и други компрометиращи условия, пораждащи подозрение в интегритета му. Мазгалов посочи, че също така Сарафов концентрира още повече власт от тази, която до момента е имал основният прокурор, защото е и шеф на националното разследване.

Според изпълнителния секретар нс Съюза на съдиите, Гешев и Сарафов са показали една не доста чистоплътна борба между тях, зад която прозират не доста чистоплътни претекстове.

„ Замяната на единия с другия по никакъв начин не буди доверие “, акцентира Мазгалов.

Според него процедурата за избора на Сарафов като краткотрайно изпълняващ е „ малко противоречива “. Той счита, че е било редно не прокурорската гилдия, а пленумът на Висш съдебен съвет да уточни краткотрайния правоприемник на Гешев, въпреки че законът не дава инструкции за това.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР