Решението означава преход към операции с по-нисък интензитет в северната

...
Решението означава преход към операции с по-нисък интензитет в северната
Коментари Харесай

Израел намалява войските си в Газа

Решението значи преход към интервенции с по-нисък интензитет в северната част на Газа и поддържане на бойните дейности на юг, където израелските отбранителни сили (IDF) усилиха въздушните и сухоземни удари.

Израелски чиновник съобщи пред i24news.tv, че поетапното евакуиране от Газа този месец би върнало някои резервисти към цивилния живот, което ще се отрази удобно на израелската стопанска система и ще поддържа разполагаем военни единици поради евентуалните спорове в Ливан с Хизбула.

Израелски публични лица подчертаха, че обстановката на ливанската граница би трябвало да се промени през идващите месец, до момента в който Хизбула и Израел си разменят удари в региона на границата с Ливан.

На фона на апелите за преустановяване на спора и договарянията за помирение и освобождение на заложници, израелските водачи подчертаха, че дефинитивно преустановяване на военните дейности може да настъпи единствено при цялостно разглобяване на инфраструктурата на Хамас и унищожаването на групировката, която ръководи Ивицата Газа от 16 години.

Според анализатори, оповестеното евакуиране не...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР