Решението на Великобритания за спиране на полетите от Португалия заради

...
Решението на Великобритания за спиране на полетите от Португалия заради
Коментари Харесай

Португалия: Британската забрана за пътувания е абсурдна

Решението на Англия за прекъсване на полетите от Португалия поради опасения от открития в Бразилия нов вариант на ковид е " неуместна ", съобщи португалският външен министър Аугущу Сантуш Силва, представен от Ройтерс.

Сантуш Силва сподели нощес пред държавната осведомителна организация ЛУЗА, че е изискал среща с английския външен министър Доминик Рааб за изясняване на обстановката. Британският министър на превоза Грант Шапс разгласи през вчерашния ден, че Португалия е добавена към листата на южноамерикански страни, пътуването от които до Англия е неразрешено поради околните им транспортни връзки с Бразилия, написа Новини.бг.

" Това е неуместна мярка и не разбираме какви са основанията за нея ", съобщи Сантуш Силва. Според здравните управляващи няма доказателства, че бразилският вариант на ковид се популяризира в Португалия. Полетите сред Португалия и Бразилия не престават да се извършват, защото Лисабон държи да не прекъсва транспортните си връзки със страни, в които има огромни португалски диаспори. Тази политика разрешава единствено неотложни пътувания и не включва туристически.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР