Решението на Великобритания да покани саудитския престолонаследник и де факто

...
Решението на Великобритания да покани саудитския престолонаследник и де факто
Коментари Харесай

Гневни реакции след като саудитският принц бе поканен на погребението на Елизабет II

Решението на Англия да предложения саудитския престолонаследник и де факто началник на кралството принц Мохамед бин Салман на държавното заравяне на кралица Елизабет II провокира вълна от гневни реакции на правозащитници, заяви Би Би Си.
Прочетете още
Разсекретен отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ стигна до заключението, че Бин Салман е дал зелена светлина за убийството на саудитския публицист отстъпник Джамал Хашоги в консулството на страната в Истанбул през 2018 година Влиятелният саудитски престолонаследник отхвърли да е забъркан, само че от този момент той в прочут смисъл бе отлъчен от Запада и не бе канен във Англия. Досега, отбелязва Би Би Си.

Източници, близки до посолството на Саудитска Арабия в Лондон, потвърдиха, че престолонаследникът ще дойде в английската столица през уикенда, само че не е ясно дали ще участва на утрешната гала.

Хатидже Дженгиз, годеницата на убития саудитски публицист, сподели, че поканата към Бин Салман е леке ​​върху паметта на кралица Елизабет Втора. Тя прикани саудитският престолонаследник да бъде задържан, когато кацне в Лондон, само че призна, че се съмнява, че това ще се случи.

На държавното заравяне на следващия ден ще участват 2 хиляди посетители, измежду които доста държавни ръководители. Англия не изпрати предложения до Русия, Беларус, Сирия, Афганистан, Мианма и Венецуела. Руският президент Владимир Путин по-конкретно не бе поканен поради нашествието в Украйна. За сметка на това бе изпратена покана до Северна Корея, въпреки и на ниво дипломат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР