Решението на съдията е последното поражение за Тръмп в съдебната битка с Е. Джийн Карол

...
Федерален съдия донесе още една победа на писателката Е. Джийн
Коментари Харесай

Федерален съдия донесе още една победа на писателката Е. Джийн Карол в продължаващата й съдебна битка срещу бившия президент Доналд Тръмп.

Съдия Луис Каплан постанови, че присъщо на присъдата на съдебните заседатели през май, с която се намира Тръмп за отговорен за сексуално насилие и клевета, е заключението, че друго изявление, направено от Тръмп през 2019 г., е направено с „действителна злоба“.

Това изявление, едно от многото, в които Тръмп отрича да е малтретирал сексуално Карол по време на среща през 90-те години в универсален магазин в Ню Йорк, е във фокуса на втори процес, насрочен за януари 2024 г.

журито заключи, че Карол е дължал 5 милиона долара от Тръмп както за сексуалното насилие през 90-те години, така и за клеветническо изявление от 2022 г., направено от Тръмп, отричащо злоупотребата и наричайки твърдението на Карол „измама“ и „измама“.

Алина Хаба, адвокат на Тръмп, каза, че е „ много уверен“, че присъдата на журито от май ще бъде отменена при обжалване и „ще направи това решение безспорно“.

„Очакваме също, че Вторият окръг ще спре този процес, тъй като разглежда достойните защити, повдигнати от президента Тръмп“, каза Хаба.

Роберта Каплан, адвокат на Карол, който не е свързан със съдия Каплан, каза: „Очакваме с нетърпение процес, ограничен до обезщетения за първоначалните клеветнически изявления, направени от Доналд Тръмп за нашия клиент Е Джийн Карол през 2019 г.“

Решението от сряда идва, когато Тръмп е изправен пред набор от правни предизвикателства. В момента той е насрочен за три наказателни процеса през март и май 2024 г. В тези случаи той се е пледирал за невинен по федерални обвинения, свързани с предполагаема схема за намеса в мирното предаване на власт след загубата на президентските избори през 2020 г. и обвинения че е задържал незаконно секретни материали, след като напусна Белия дом, както и обвиненията на щата Ню Йорк, че е фалшифицирал бизнес досиета, свързани с предполагаемо плащане на „тайни пари“ преди изборите му през 2016 г.

Дата на процеса не е все още е насрочен за четвърто наказателно дело, в което Тръмп се пледира за невинен по държавните обвинения в Джорджия, свързани с „престъпно предприятие“, за което се твърди, че е създадено около опит да се осуети удостоверяването на резултатите от изборите в щата през 2020 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР