Решението на събранието на акционерите за смяна на управителя на

...
Решението на събранието на акционерите за смяна на управителя на
Коментари Харесай

Жалба в съда спря вписването на новия управител на ВиК в Монтана

Решението на събранието на акционерите за промяна на шефа на ВиК-Монтана Валери Иванов е обжалвано в Окръжния съд в Монтана от община Бойчиновци, която е съучастник в сдружението и новият шеф Радослав Георгиев не може да бъде вписан в комерсиалния указател, до момента в който не завърши делото по жалбата, съобщи  Окръжния съд.

По настояването на община Бойчиновци решенията на общото заседание за изтриване на Валери Иванов като шеф и регистриране на Радослав Георгиев да бъдат оповестени за оскъдни е формирано частно комерсиално дело, като съдията Диана Кузманова е излязла с определение, че до момента в който това дело се гледа, то вписването на новия шеф се стопира. Това определение може да бъде обжалвано в едноседмичен период пред Апелативния съд в София.

На 28 ноември на общо заседание на акционерите представителите на страната, които имат 51 % от акциите във ВиК-Монтана, взели еднолично решение за премахване на дългогодишния шеф Валери Иванов. Мотив за това е бил отнетият му достъп до класифицирана информация, въпреки че на 24 ноември достъпът на Иванов е бил възобновен.

На 29 ноември пред постройката на ВиК в Монтана имаше митинг от работещите, които обявиха в декларация, че всичките 350 души в сдружението стоят зад Иванов и назначението на незапознат човек от друга област, който в никакъв случай не е работил в системата на ВиК и няма инженерно обучение, ще докара до тежки последствия за ръководството на водния бранш в област Монтана. „ Водата няма цвят и би трябвало да се ръководи без политически пристрастия, а с отговорност, тъй като е извънредно значима за живота и здравето на хората ", обявиха протестиращите, които показаха подготвеност за протестни дейности, в случай че това решение не бъде анулирано.

Акционери във ВиК –Монтана са страната с 51 % и девет от общините от района, които имат 49 %. Повечето от общините неотдавна са изразили документално мнение, че поддържат Иванов и желаят той да продължи да бъде шеф, защото е потвърден специалист с 33-годишен стаж и познава чудесно цялата водопроводна мрежа в района.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР