Решението на предизвика реакции сред представителите на различни политически сили

...
Решението на предизвика реакции сред представителите на различни политически сили
Коментари Харесай

Партиите на протеста остават "за" закриване на органите на спецправосъдието

Решението на провокира реакции измежду представителите на разнообразни политически сили в Народното събрание.

Според ръководителя на парламентарната Правна комисия Радостин Василев , прокуратурата се усеща наранена, само че партия " ИТН " няма да промени позицията си за закриване на профилираните съд и прокуратура:

" Каквато е волята на политическите партии, такава ще е и ориста на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Нашата позиция е - и в нашата стратегия, и в правната ни група, е че в този им тип тези органи би трябвало да бъдат закрити и служат като бухалка на властта ".

Подобна позиция изрази и един от вносителите на законопроекта - Атанас Славов от " Демократична България " :

" Миналата година имаше многомесечни митинги на хиляди български жители, които желаеха тъкмо това - закриване на Специализираните съд и прокуратура, тъй като те бяха превърнати в инквизиционни репресивни органи на властта. Става дума за следното: да възстановим правилата на правовата страна в България, да не допуснем селективно правораздаване във връзка с лица, които са в съпротива на властта или са бизнес съперници на близки до властта компании ".

Според Татяна Дончева от групата на " Изправи се! Мутри вън! " има доста причини за закриването на профилираните наказателни институции:

" Те могат да сезират който желаят, а след " Осемте джуджета ", след серия от арести, които нямат никакво опрощение, дава опция съществено да се премисли съществуването на тези институции. Те са инструмент за политически напън, те работят по поръчка на министър-председателя, което е безусловно неприемливо ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР