Решението на френските власти обяви премиерът Габриел Атал в Х/Twitter:

...
Решението на френските власти обяви премиерът Габриел Атал в Х/Twitter:
Коментари Харесай

Франция обяви най-високо ниво на терористична заплаха

Решението на френските управляващи разгласи министър председателят Габриел Атал в Х/Twitter: „ След атентата в Москва президентът на републиката свика Съвета по защита и национална сигурност довечера в Елисейския замък. Предвид заканите на Ислямска страна към страната ни, ние взехме решение да обявим най-високото равнище на терористична опасност ”.

Както напомнят медиите, за финален път оптимално равнище на терористична опасност във Франция беше въведено през октомври 2023 година на фона на антисемитски прояви и ескалацията на спора в Близкия изток.

В същото време немският министър на вътрешните работи Нанси Фезер сподели, че групировката ISIS-Khorasan, която пое отговорност за атентата в Москва, " сега е най-голямата ислямистка опасност за Германия ". Фезер напомни, че в навечерието на предходната Коледа в Кьолн беше предотвратено нахлуване на терористи от Таджикистан.

В началото на март редица непознати страни предизвестиха за опцията от терористични офанзиви в Русия, само че съгласно ТАСС предизвестията са били „ без конкретика ”, а пред борда на Федералната работа за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР