Решението бе взето с мнозинство от две трети от подадените

...
Решението бе взето с мнозинство от две трети от подадените
Коментари Харесай

Ева Каили вече не е заместник-председател на Европейския парламент

Решението бе взето с болшинство от две трети от подадените гласове и болшинство от членовете на Екологичен потенциал

Днес Европейският парламент реши да приключи мандата на заместник-председателя Ева Каили, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението, че Ева Каили (Независим член, Гърция) няма да извършва повече функционалностите на заместник-председател на Парламента, беше утвърдено с 625 гласа " за ", 1 глас " срещу " и 2 гласа " въздържал се ", което съставлява двойно болшинство от две трети от подадените гласове и болшинство от членовете на Екологичен потенциал.

Гласуването беше извършено в сходство с член 21 от Правилника за активността на Европейския парламент и вследствие на настоящите следствия в Белгия, в които са забъркани някои членове и чиновници на Европейския парламент.

Процедурата беше задействана с решение на Председателския съвет от тази заран, който утвърди действието с единогласие.

Пленарната сесия на Екологичен потенциал ще организира спор през днешния ден към 17:30 часа (българско време) по отношение на подозренията за корупция от страна на Катар и по-широката нужда от бистрота и отчетност в европейските институции, а в четвъртък към обяд ще гласоподава резолюция по въпроса.

По време на вчерашното разкриване на пленарното съвещание ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола направи изказване по отношение на обстановката, последвано от къс спор с ръководителите на групите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР