Решение за прекратяване на договора за концесия на спирките от

...
Решение за прекратяване на договора за концесия на спирките от
Коментари Харесай

Община Русе прекратява договора с концесионера на спирките в Зона 2

Решение за преустановяване на контракта за концесия на спирките от линиите на градския превоз в град Русе, ситуирани в Зона 2, беше признато на днешното съвещание на Общинския съвет.

„ За “ гласоподаваха 29 съветници, „ срещу “ бяха шестима, а 11 се въздържаха.

Припомняме, че на предното – 34-о съвещание, общинските съветници взеха решение да отсрочат гласуването на предлагането на Община Русе за преустановяване на контракта с концесионера „ Фактор плюс “ ЕООД. Мотивите за отлагането на точката от дневния ред беше обвързвана с настояването на някои от съветниците да им бъде предоставено повече време, с цел да се срещнат с проблема и най-много дали Общината ще заплаща неустойки по контракта. На днешната сесия кметът Пенчо Милков още веднъж разясни, че неустойки от страна на неизправната страна не могат да се претендират и общинският бюджет няма да претърпи никакви загуби.

Към момента сдружението, осъществяващо концесия на спирките в Зона 2, е с прекъсната комерсиална активност и е в процедура по разпродажба. В резултат на контрола, осъществен от чиновници на Община Русе, е установено несъблюдение на пет от шестте съществени отговорности на концесионера „ Фактор плюс “ ЕООД, което е и повода да бъде желано преустановяване на договорните връзки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР