Панелът за надзор на Камарата на представителите ще проведе първото изслушване за импийчмънт на Байдън на 28 септември

...
Републиканците в Камарата на представителите предприемат следващите си официални стъпки
Коментари Харесай

Републиканците в Камарата на представителите предприемат следващите си официални стъпки в своето разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън, като подготвят изслушване и призовки за членове на семейството Байдън, както и насрочват първото изслушване в разследването за 28 септември.

Говорител на комисията каза пред CNN, че изслушването ще се фокусира върху конституционните и правни въпроси, които републиканците повдигат относно Байдън.

Докато свидетелите все още се финализират, председателят на надзора на Камарата на представителите Джеймс Комър каза пред CNN, че планира да накара финансов експерт да говори с банковите записи, които е разкрил, отнасящи се до бизнес сделките на семейство Байдън, и конституционен експерт, който да обсъди защо е оправдано разследване за импийчмънт.

„Това е информативно изслушване, при което ще имаме някои експерти в различни области на закона, които могат да отговорят на въпроси, свързани с конкретни престъпления, както и да образоват и информират какво точно е разследване за импийчмънт и защо провеждате разследване за импийчмънт ”, каза Комър, републиканец от Кентъки, пред CNN.

Панелът за надзор също е готов да издаде първите си призовки до сина и брата на президента, Хънтър и Джеймс Байдън, още тази седмица, според говорителя. Призовките са първият директен контакт с членовете на семейство Байдън и се очаква да бъдат за техните лични и бизнес досиета.

Републиканците превърнаха бизнес сделките на Хънтър Байдън в централен компонент на своето разследване за импийчмънт, но към днешна дата няма публично доказателство, че президентът лично е получавал пари.

Белият дом разкритикува комисията за плановете й да проведе изслушването следващата седмица, обвинявайки Републиканската партия, че дава приоритет на „политически трик“ пред опитите да предотврати спирането на правителството.

„Републиканците от Крайната камара вече телеграфират плановете си да се опитат да отвлекат вниманието от собствената си хаотична неспособност да управляват и въздействието от това върху страната“, каза говорителят на Белия дом Иън Самс в изявление. „Инсценирането на политическо изслушване в последните дни, преди те да затворят правителството, разкрива истинските им приоритети: за тях неоснователните лични атаки срещу президента Байдън са по-важни от предотвратяването на спиране на правителството и болката, която то би причинило на американските семейства.“

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти едностранно разреши разследването за импийчмънт миналата седмица и възложи на комисиите по надзора, съдебната власт и по пътищата и средствата да ръководят усилията. Рамката за разследването все още се разработва сред ключовите играчи, казва запознат източник пред CNN.

„Все още финализираме всички подробности по разследването за импийчмънт с Комитета по пътищата и средствата, Съдебния комитет и кабинета на председателя. След като всички „I“ са поставени с точки и „T“ са зачертани, очаквам да издам призовка за личните банкови записи на Хънтър и Джеймс Байдънс“, каза Комър.

Комер преди това е издал призовки до шест банки за информация относно конкретни бизнес сътрудници на семейство Байдън, за да разследва следите на парите зад чуждестранните бизнес сделки на семейство Байдън.

Тъй като републиканците в Камарата на представителите предприемат решителни стъпки в своето разследване, остават ключови въпроси. Има редица членове на Републиканската партия, които не подкрепят разследването, позовавайки се на липсата на преки доказателства срещу президента. Членовете не са съгласни колко дълго трябва да продължи разследването – някои искат да действат бързо, но други казват, че им трябва време, за да привлекат неохотните законодатели. И в крайна сметка въпросът дали разследването ще доведе до внасяне на официални членове за импийчмънт срещу Байдън все още виси на косъм.

Тази история е актуализирана с допълнителни разработки.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР