Републиканците най-вероятно ще вземат контрол над КамаратаРезултатът за Сената ще

...
Републиканците най-вероятно ще вземат контрол над КамаратаРезултатът за Сената ще
Коментари Харесай

Демократите в САЩ отразиха „червената вълна“ на Тръмп

Републиканците най-вероятно ще вземат надзор над Камарата
Резултатът за Сената ще се взема решение със седмици

Демократическата и Републиканската партии в Съединени американски щати са в напрегната конкуренция за надзор над Конгреса, до момента в който продължава преброяването на резултатите след междинните избори, създадени във вторник, предадоха международните организации.

Републиканците са посочени за любимци да завоюват Камарата на представителите, само че борбата за Сената продължава да остава нерешена. Резултатите ще са неразбираеми сигурно още дни, в случай че не и седмици в някои случаи.

Екзит-пол изследвания демонстрират, че стопанската система и инфлацията са били измежду най-големите терзания за гласоподавателите, надалеч от политическите междуособици, показват наблюдаващи.

Докато преброяването на бюлетините продължава, демократите наподобява осуетиха прогнозите за победа на междинните избори, спечелвайки няколко основни позиции в Камарата на представителите, Сената и губернаторите, осуетявайки плануваната “червена вълна ”.

Републиканците имат леко преимущество при поемането на надзор над Камарата на представителите.

В Сената борбата сред демократи и републиканци е доста близка. Несигурност царува в противоречивите щати Невада, Джорджия и Аризона. Окончателните резултати може да са известни до няколко дни.

Конгресът на Съединени американски щати се състои от две елементи - Камарата на представителите и Сената. Всичките 435 места в Камарата на представителите и 34 от 100-те места в Сената бяха оповестени за избори. Членовете на Камарата съставляват локалното население, а сенаторите съставляват ползите на своите щати.

Ако демократите изгубят надзор над Камарата на представителите или Сената, републиканците ще могат да блокират законодателната стратегия на администрацията на Джо Байдън.

Бившият президент Доналд Тръмп, който се чака да разгласи в околните дни, че ще се кандидатира за президент през 2024 година, бе очевидец на цяла поредност подкрепени от него претенденти да се провалят.

В една от най-внимателно следените съревнования за Сената, левият демократ Джон Фетърман - който се възвръща от инсулт - победи подкрепяната от Тръмп телевизионна звезда лекар Мехмет Оз в Пенсилвания.

Друга сериозна конкуренция за Сената, сред демократа Рафаел Уорнък и републиканския кандидат Хершел Уокър в Джорджия, може да приключи на балотаж след четири седмици, в случай че никой от претендентите не получи повече от 50% от гласовете, опция, която наподобява евентуална.

Резултатите от други основни надпревари за Сената в Уисконсин, Аризона и Невада също ще се забавят, което значи, че коя партия ще държи властта в горната камара на Конгреса може да не бъде известна с дни или даже седмици.

В няколко щата се организираха и избори за губернатори. Републиканците удържаха позиции в основните щати като Тексас, Флорида и Джорджия.

Рон ДеСантис от Флорида завоюва огромна победа, с цел да остане на поста, което го приготвя за евентуална кандидатура за президент през 2024 година



Кремъл следи от близко резултатите
Москва: Изборите няма да трансформират връзките
Светът на дядо Байдън отлита, счита Дмитрий Медведев



Тези избори не могат да трансформират нищо значително. Отношенията са и ще останат неприятни, сподели Песков.

Каквито и да са окончателните резултати от междинните избори в Съединени американски щати те няма да повлияят по никакъв метод на руско-американските връзки, съобщи представителят на съветският резидент Владимир Путин, Дмитрий Песков.

“Тези избори са значими, само че не е належащо да се преувеличава смисъла им в кратковременен и средносрочен проект за нашите връзки ”, сподели представителят на Кремъл, представен от РИА “Новости ”. “Тези избори не могат да трансформират нищо значително. Отношенията са и ще останат неприятни ”, сподели още Песков.

Изборите се наблюдават от близко в Русия, която желае Вашингтон да спре настоящата си стратегия за великодушна военна помощ за Украйна. Някои прокремълски руснаци се надяват, че републиканският триумф може да значи, че Байдън е изправен пред по-трудна и по-дълга задача, с цел да получи утвърждение на пакетите за военна помощ в бъдеще, показва в коментар Ройтерс.

“Първите резултати от изборите в Съединени американски щати... са удостоверение, че познатият свят на дядо Байдън отлита ”, написа някогашният президент Дмитрий Медведев в обществената мрежа “Телеграм ”.

Медведев, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност, е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, напомня организацията.

Вячеслав Володин, ръководител на Руската Дума (долната камара на парламента), също приветства възторжено новината че демократите са изгубили болшинството си в Камарата на представителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР