Републиканци за България е заявила подкрепата си за демократичните формации

...
Републиканци за България е заявила подкрепата си за демократичните формации
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Санкциите по Магнитски са свързани със зависимостта на България от руската енергетика

" Републиканци за България " е декларирала поддръжката си за демократичните обединения в лицето на Политическа партия и Демократична България, сподели Цветан Цветанов

" Една политическа рецесия генерира доста напрежение и неприятни управнически решения - миграционната тематика е един от образците за това ". Това съобщи в " Денят стартира " по водачът на " Републиканци за България " и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов.

" Това рефлектира върху всички процеси в страната и всички браншове - стопанска система, енергетика, инфлация, липса на наличие на интернационалната сцена ", разяснява той. По думите му в случай че не бъде подкрепена " Гранична полиция " и в случай че не бъдат вложени спомагателни средства за границата ни с Турция, проблемите ще нарастват. Според Цветанов повода се крие в систематични проблеми в бранша за сигурност през последните години.

" Оперативната активност съгласно мен отсъства. Не е обикновено вътрешният министър, както съобщи през вчерашния ден, да споделя, че ограниченията, които подхваща Министерство на вътрешните работи, водят до дейности на трафикантите да вършат укрития и да прекарват мигранти. България влезе в интернационалния продан с това по какъв начин не може да противодейства на миграционния напън ".

По думите му вътрешният министър Демерджиев или работи с неверна информация, или демонстрира управническа отпадналост.

" За да се изкорени казусът с незаконната миграция би трябвало да има чудесно двустранно съдействие сред България и Турция, само че аз не съм уверен, че такова има ", разяснява Цветанов и уточни, че пред две години офицерът за връзка сред България и Турция е върнат у нас и към момента няма изпратен заместител.

Според Цветан Цветанов новите наказания по " Магнитски " са свързани както с корупция, по този начин и със зависимостта на България от съветската енергетика.

" В общественото пространство се приказва за евроатлантизъм, само че в случай че се върнем малко по-назад, ще забележим, че ние обслужвахме и реализирахме тези геополитически планове, които са свързани с енергетиката, избрани лица, които управляваха страната и прокараха " Турски поток ". Ние в действителност обслужваме съветските ползи и всичко това е за сметка на българския гласоподавател ".

Цветанов разяснява и глобите против някогашния си съпартиец от ГЕРБ Владислав Горанов.

" Специално за Влади Горанов, там няма геополитика, само че там има дейности, които са подхванати от различен човек, който е дал някакви показания, които за огромно страдание не са били оценени и не са тествани по надлежния процесуален ред в страната. Затова може би извън ни споделят какво е трябвало да се направи ".

" Републиканци за България " се целят към локалните избори, тъй като считат, че провеждането на доста предварителни парламентарни избори не трансформира представителността в Народно събрание, а я вкарва в още по-задънена улица.

" Партията е декларирала и ще продължава да декларира поддръжката си за демократичните обединения в лицето на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", сподели още Цветан Цветанов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР