“Републиканският път III-552, който основно свързва Трявна и Габрово е

...
“Републиканският път III-552, който основно свързва Трявна и Габрово е
Коментари Харесай

Подобряват пътя Трявна-Габрово при добри метеорологични условия

“Републиканският път III-552, който главно свързва Трявна и Габрово е безспорно значима връзка сред обитаемоте места, която сега заради зимния сезон е спряна за осъществяване, само че ще бъде довършена! ” Това съобщи Даниел Величков – шеф на Дирекция “Поддържане на пътната инфраструктура ” към АПИ по време на извършената, през днешния ден, работна среща сред вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, управленията на Агенция “Пътна инфраструктура ”, на Института за пътища и мостове и на държавната компания “Автомагистрали ”.

По време на съвещанието, което бе предавано онлайн в формалната страница на министър Караджов във Facebook, бе коментирано развиването на стратегическите инфраструктурни обекти, новата стратегия за ремонт на пътищата за 2022 година и бе направена реалистична оценка на готовността за работа по инженерните уреди, без значение дали има обезпечено финансиране за тях или не. За всяка една област бе показана подробна информация за положението на републиканската пътна мрежа, главните и настоящи поправки, които се правят сега по нея и такива, които предстоят в предстоящ проект.  
Община Трявна демонстрира новите подземни контейнери за разделно събиране
На 20.01.2022 год. (четвъртък) кметът на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева публично ще открие новите уреди за подземно с...
Прочети повече
За габровска област, министърът на районното развиване и благоустройството акцентира, че работата по реализирането на тунела под Шипка не е спряна, само че ще са нужни близо четири години и половина още, в които при приемане на позитивна екологична процедура дейностите по обекта ще бъдат приключени.

От получената при него информация, стана ясно, че едни от проблемите, свързани със положението на републиканската пътна мрежа в региона, са формирани пукнатини и износена маркировка. Уверението, че последната ще бъде положена при положителни метеорологични условия идва и след потвърждението, което кмета на Община Трявна – госпожа Силвия Кръстева получи от шефа на Областно пътно управление-Габрово – инж. Деян Георгиев. В персонален диалог от ОПУ акцентират, че към този момент е обезпечен финансов запас за полагането на нужната хоризонтална маркировка на пътя и дейностите ще бъдат осъществени при подобаващи метеорологични условия.  


Припомняме, че Община Трявна неведнъж е алармирала във времето способените институции за незабавната потребност от полагане на нова пътна маркировка сред Трявна и Габрово и за обезпечаване сигурността на придвижване на всички участници по този сектор, защото неналичието й е причина за тежки пътнотранспортни катастрофи. В края на октомври предходната година от АПИ осведомиха локалната власт, че ремонтът по трасето ще стартира след обезпечаване на нужния финансов запас и при подобаващи метеорологични условия.

На база същия сигнал, изпратен от Община Трявна, при започване на тази седмица Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” предложиха на Агенция “Пътна инфраструктура ” инспекция на място и предприемане на нужните дейности за обезпечаване положителното и безвредно положение на републиканския път, свързващ Трявна и Габрово.
Трявна сигнализира институция за пътя, свързващ общината с Габрово
Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ” с рекомендация към Агенция “Пътна инфраструктура ” по отношение на...
Прочети повече
Още от ГАБРОВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР