Републиканската партия на Уисконсин ще преследва безпартийно преразпределяне, за да избегне щатските съдии да хвърлят карти

...
МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Републиканските депутати от Уисконсин, в изненадващ
Коментари Харесай

МАДИСЪН, Уисконсин (AP) — Републиканските депутати от Уисконсин, в изненадващ ход във вторник, обърнаха дългогодишната си позиция и предложиха безпартиен план за преразпределяне те искат да приемат преди изборите през 2024 г., за да попречат на контролирания от либералите Върховен съд на щата да отхвърли настоящите карти, съставени от Републиканската партия. републиканските карти, въведени за първи път през 2011 г., които са сред най-измамните в страната и помогнаха на републиканците да увеличат мнозинството си.

Републиканците отдавна се противопоставят на плановете, предложени от демократите, за въвеждане на безпартиен процес на преразпределяне. Но сега, изправени пред вероятността Върховният съд на щата да изхвърли техните карти преди изборите през 2024 г., републиканците предлагат въвеждането на нова система по модела на съседна Айова.

„Ако сте болни от споровете, ако ви е писнало от витриол, ако искате хората да работят заедно, това е по-добрият начин да го направим“, каза председателят на републиканското събрание Робин Вос на пресконференция.

Събранието щеше да гласува мярката в четвъртък. След това ще се отправи към Сената, където републиканците имат мнозинство от 22-11. Ако бъде одобрен там, той ще отиде при губернатора на Демократическата партия Тони Евърс.

Нито лидерът на мнозинството в Сената Девин Лемахиу, нито Евърс отговориха веднага на исканията за коментар.

Вос каза, че планът предлага начин да се избегнат две висящи съдебни дела за пренасочване и възможна битка за импийчмънт. Той и други републиканци изтъкнаха възможността за импийчмънт, ако новоизбраният съдия Джанет Протасевич не се оттегли от делата за пренасочване, защото нарече настоящите карти „несправедливи“ и „нагласени“ и прие почти 10 милиона долара дарения за кампания от Демократическата партия на Уисконсин .

Победата на Протасевич през април прехвърли контрола на мнозинството в съда от консерватори на либерали за първи път от 15 години.

Подкрепата на републиканците за безпартиен план за преразпределяне дойде дни след Демократическата партия на Уисконсин Партията обяви кампания от 4 милиона долара за оказване на натиск върху републиканците да се откажат от импийчмънта на Протасевич. Купуване на телевизионна реклама с шестцифрена сума, насочена към 20 републикански законодатели, за да се пусне във Fox News, беше обявено часове преди Вос да обяви плана си.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР