Република Корея ще разположи самообучаващи се роботи, оборудвани с най-модерните

...
Република Корея ще разположи самообучаващи се роботи, оборудвани с най-модерните
Коментари Харесай

Роботи ще пазят границата между Република Корея и КНДР

Република Корея ще разположи самообучаващи се роботи, оборудвани с най-модерните датчици и изкуствен интелект в граничната зона с КНДР, заяви държавната организация за доставки на отбранителни средства (DAPA) на Южна Корея, представена от ТАСС.

Първите два робота-граничари на стойност 2,5 милиона $ се възнамеряват да бъдат сложени от южната страна на демилитаризираната зона през октомври тази година. Те ще работят в пилотен режим в продължение на три месеца, след което ще бъде взето решение за всеобщото им потребление.

Съобщава се, че роботите ще се движат по специфични релси със скорост до пет метра в секунда и ще дежурят непрекъснато. Устройствата са оборудвани с камери с висока разграничителна дарба и най-модерни датчици.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нюйоркската полиция ще спре да употребява роботизираното куче,...

Изкуственият разсъдък на робота ще проучва независимо звуците и изображенията от камерата и ще уведомява операторите при положение на подозрителна активност. Системата се самообучава и се чака да стане по-ефективна с течение на времето.

" Използването на роботи ще ни разреши да установим по-строг, денонощен контрол, да сведем до най-малко съществуването на малки врати и като цяло да увеличим боеготовността на южнокорейските войски ", се споделя в изказване на DAPA, съобщи БГЕНС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР