Република България остро осъжда поредното изстрелване на балистична ракета от

...
Република България остро осъжда поредното изстрелване на балистична ракета от
Коментари Харесай

България остро осъжда поредното изстрелване на балистична ракета от КНДР

Република България остро осъжда следващото изстрелване на балистична ракета от Корейската народно-демократична република, се показва в изказване на Министерство на външните работи във връзка изстрелването от КНДР на балистична ракета на 28 ноември 2017 година

Това е ново съществено нарушаване от страна на КНДР на нейните интернационалните задължения, произлизащи от многочислените резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Тази поредна тежка провокация заплашва интернационалния мир и сигурност и подкопава международния режим на неразпространение, декларират от Министерство на външните работи.

Република България твърдо се придържа към наложените наказания против КНДР по линия на Организация на обединените нации и Европейски Съюз като инструмент за оказване на влияние върху Северна Корея за съблюдаване на нейните интернационалните задължения.

Призоваваме КНДР да се ангажира с благонадежден и логичен разговор с интернационалната общественост, който да докара до изцяло, необратимо и проверимо унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров и цялостно използване на съответните резолюции на Организация на обединените нации, се споделя още в изказването. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР