Репортери без граници“ преди дни включи в списъка си на

...
Репортери без граници“ преди дни включи в списъка си на
Коментари Харесай

Сирма Пенкова: Медиите играят ролята на пазител на обществото

„ Репортери без граници “ преди дни включи в листата си на „ врагове на свободата на печата “ унгарския министър председател Виктор Орбан.

Журналистическата организация разгласява този лист от 2001 година, като го актуализира понякога, тъй като, както споделя Кристиян Мир, изпълнителен шеф на „ Репортери без граници “, това цели да покаже къде по света има принуда против сериозното отразяване на събитията непременно.

Как се завладяват медии? Сирма Пенкова от в. „ Капитал “ споделя, че е значимо да знаем и да следим какъв е сюжетът за завладяване на медиите в Унгария, защото той се мултиплицира и в други страни от района.

Каква е хронологията на това завладяване и какви са неговите оръжия? Какво значи държавна реклама, по какъв начин се печелят публични поръчки за нея и по какъв начин се разпределят парите към медиите? Защо множеството от сюжетите, разрастващи се в Унгария, ни карат да вършим паралели на протичащото се у нас? И какво става, когато медиите стопират да имат опцията да играят ролята на страж на обществото?

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Снимка – предоставена от Сирма Пенкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР