Репортерът на bTV Новините Мариета Николаева проследи реакцията на институциите

...
Репортерът на bTV Новините Мариета Николаева проследи реакцията на институциите
Коментари Харесай

Мариета Николаева: По информация от мои източници в автобуса е имало туби

Репортерът на bTV Новините Мариета Николаева наблюдава реакцията на институциите в първите часове след тежкия случай с рейс на Автомагистрала „ Струма “.

„ Първоначалната информация, която получихме 20 минути след самия случай, беше за 46 починали. Аз не повярвах, стори ми се неуместно и помолих да ми повторят няколко пъти. Това беше първата информация, знаеше се, че рейсът е изгорен. Тръгнахме натам и в придвижване уточнявахме детайлностите “, описа журналистът в „ Тази заран “.

„ Приближихме се към самото място, събрах информация какво се е случило. Разбира се, спестихме детайлите на феновете, тъй като ужасът е огромен “, добави тя.

Доколкото самата тя е схванала управляващите са реагирали доста бързо. Директорът на пожарната е бил на десетата минута на място. Това се удостоверява и от самите македонски управляващи, които по-късно благодариха за бързата реакция на българските си сътрудници.

„ В този случай хората са били в капан, те са знаели какво следва. Пожарът е горящ и всичко се е случило за няколко минути. Те са осъзнавали, че са в капан, вратите са били затворени. По моя информация и двамата водачи са починали. Водачът зад кормилото е един от първите починали и по тази причина вратите са останали затворени “, описа Мариета Николаева.

Само седем души са имали същински шанс и с подръчни средства са съумели да счупят едното стъкло и са се избавили, добави тя.

„ Според информация от мои източници фактически са открити туби в рейса. Какво е имало в тях и дали са съдействали, или са причина за този пожар занапред ще се открива. Тепърва предстоят доста тежки експертизи, които лишават доста време “, разясни журналистът.

„ Според огнеборци фактически при този мощен удар и освен това прикосновение с мантинелата е допустимо да възникне искра и да избухне пожар. Но тук имаме едно интензивно горене, този пожар лумва внезапно. Много значимо е да се откри какво е предизвикало това интензивно горене “, счита Мариета Николаева.

По думите ѝ специалистите са доста спестовни откъм информация и се съмнява експертизите да бъдат направени бързо. Само автотехническата експертиза може да отнеме три месеца, посочи тя.

Журналистът не изключи и опцията човешка неточност да е причина за тежкия случай.

„ В множеството случаи фактически водачите са отговорни за тези произшествия. Не е правно възможно обаче и двете страни да вземат участие в следствието. В случая следствието се поема напълно от Националната следствена работа. Македонските управляващи ще вземат участие дотолкоз, че ще изискат документи от българската страна “, разясни Мариета Николаева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР