Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад

...
Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад
Коментари Харесай

Рени: Пазя се от вируса с най-якия руски илач

 Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад гърба си има сполучлива кариера както у нас, по този начин и в Сърбия. Издава четири албума на сръбски, продуцирани от Лепа Брена. За малко бе поставила завършек на кариерата си, до момента в който живееше в Израел. Преди години се завърна в родината и бързо съумя да се върне на челните позиции в музикалния шоубизнес. Има две момчета, за които е и майка, и татко. Как мина за Рени отминаващата година, белязана от ковид, какви са загубите и какво научи през последните месеци, певицата споделя пред. 

- Рени, изпращаме една особена година. Каква беше тя за теб?

- Тя беше една сложна и ужасна освен за мен. Излишно е да загатвам, че съвсем осем месеца нямам съвсем никаква работа и ние, изпълнителите, сме извънредно наранени от ограниченията. Сметките и разноските си вървят непрестанно. Аз разгадавам на някакви спестявания, които обаче не са безкрайни, само че има толкоз доста други хора, които нямат заделени пари. Как те гледат децата си? Как заплащат заемите си? Как оцеляват? Хиляди хора са на ръба.

- С какво тазгодишните светли празници са по-различни от всички до момента?

- Празниците с нищо не са по-различни. Отново съм у дома с най-близките ми хора.

- Въпреки напрегнатата година ти съумя да зарадваш феновете си с нова ария? " Празник " е с фолклорно звучене. Защо взе решение да не е в попфолк жанр?

- Фолклорната музика е съществена характерност на нацията ни и народа. Това е нашето благосъстояние. Българинът обича да слуша и да се забавлява на фолклорна музика по всевъзможни мотиви. Песента " Празник " идва тъкмо в точния момент, с цел да внесе празнично въодушевление и позитивизъм по време на празниците в домовете на хората.

- Прекъсна ли пандемията доста твои планове? Големи ли бяха загубите за теб?

- По време на пандемията даже бях по-продуктивна. Имам подготвени още две фолклорни песни с друго звучене от " Празник ". Имам подготвена и записана и попфолк ария, която е в колаборация с наш известен фолкизпълнител. Чакаме по-добри времена, с цел да я представим.

- Музикалният бизнес е доста обиден от коронакризата. Смяташ ли, че скоро ще можете изпълнителите да си стъпите на краката?

- Не е редно да приказвам единствено за себе си. Много бизнеси са наранени. За да сме добре ние, изпълнителите, би трябвало всички да са добре. Да имат средства и най-много предпочитание да се забавляват. По веригата всички сме свързани.

- Как се отразява обществената отдалеченост на живота ти? Липсват ли ти непрекъснатите срещи с хора, или предпочиташ да си с най-близките?

- За околните постоянно съм намирала време. Хората и сцената ме изпълват с живот и ентусиазъм. Това ми липсва. Когато не работя, не се движа и нищо не се случва, изпадам в меланхолия, по тази причина използвах времето да запиша песните, за които загатнах. Представих " Празник " в съвсем всички малките екрани и това също е метод да поддържам връзка с хората.

- Научи ли нещо ново за себе си през тази година? До какви заключения те докара всичко, което преживяхме през последните месеци?

- Това са все неща, които постоянно съм знаела, само че в този момент убежденията ми се затвърждават. Материалното не е най значимото в живота. Важни са здравето, любовта, ценностната система, отношението.

- Страхуваш ли се от вируса? Как се пазиш?

- Пазя мен, децата и майка ми с най-силния имуностимулант с света. Носят ми го от Русия. Това сме го правили още преди да се появи коронавирусът. Не се опасявам. Страхът води до намаляване на имунитета и до разболяване. Уплашените хора се манипулират по-лесно с непрекъснатата отрицателна информация, която бълва отвред. Не се вманиачавам. Казаха, че всички би трябвало да го минем. Тогава за какво да се стресирам, откакто по този начин или другояче ще го хванем?

- В медиите циркулира новината, че си щастливо обвързана и даже сгодена? Така ли е? Щастлива ли си?

- Не желая да приказвам за това. Всеки интерпретира обстановката както желае. Знам единствено, че в тези времена никой не е застрахован и няма нищо несъмнено.

- С какви упования си за 2021 година и какво си пожелаваш?

- На първо място здраве за мен и всички мои близки. Когато всички хора към мен са добре, и аз съм добре. Пожелавам на всички новата година да бъде сполучлива и изпълнена единствено с красиви мигове!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР