Renault обявява името на бъдещия си луксозен купе-кросоувър Rafale. За

...
Renault обявява името на бъдещия си луксозен купе-кросоувър Rafale. За
Коментари Харесай

RAFALE, ГЛЪТКА СВЕЖ ВЪЗДУХ НА ВЪРХА НА ГАМАТА НА RENAULT

Renault афишира името на бъдещия си първокласен купе-кросоувър Rafale. За да се изясни този модел и неговото универсално впечатляващо наличие и самоуверен дизайн, е належащо ясно и вълнуващо име с чувство за храброст – и Rafale притегля вниманието шумно и гордо. Но каква история и символика носи името „ Rafale “ в Renault? Силвия, стратегически управител за назоваване на модели в отдела за световен маркетинг на Renault, ни описа повече за избора на име, преди появяването на бъдещия модел.

В Renault имената постоянно носят алегорично значение, чувство за история, а от време на време двете по едно и също време. Такъв е казусът с „ Rafale “ - име, което загатва за позабравено минало и с една дума обобщава позиционирането, имиджа и дизайна на бъдещия купе-кросоувър, което ще въплъти върха на гамата на Renault единствено след няколко седмици. Силвия ни споделя повече.

Малко хора са осведомени, че името Rafale принадлежи на Renault и е част от историята на марката. Днес за първи път го използваме, с цел да именуваме автомобил. Силвия, стратегически управител за назоваване на модели в отдела за световен маркетинг на Renault

Известен псевдоним
Думата „ Rafale “ има сериозна репутация; като име на прочут френски военен аероплан, то е изпълно с история на върхове и припомня за най-престижните достижения на нацията в авиацията. Тази история стартира с Луи Рено преди 89 години, само че малко на брой знаят, че името „ Rafale “ принадлежи на Renault от 1936 година

В началото на 20 век Renault е пионер в основаването на бутални мотори освен за коли, само че и за влакове и даже самолети. Както изяснява Силвия, „ допринасяйки за авиацията, Renault към този момент се стреми да отиде по-далеч и да надмине упованията. “

Едноименният създател на компанията Луи Рено е разпален по авиацията и реализира придобиването на френския производител на самолети Caudron през 1933 година След това той основава Caudron Renault и преименува всички самолети на Caudron, употребявайки термини, свързани с вятъра: C460 става Rafale (френската дума за порив) през 1934 година, C500 става Simoun (симун - необитаем вятър), C640 става Typhon (тайфун) и C714 – Cyclone (циклон).

Първият Rafale в историята, Caudron Renault C460, е едноместен спортен аероплан. Той е планиран да разрушава върхове и са създадени единствено няколко, което основава риск да остави самолета в давност. Но стилистичната храброст на авангардната аеродинамика на самолета и неговите изключителни характерности оставят своя отпечатък в историята на авиацията, трансформирайки модела в легенда.

Силвия продължава: „ Пионерският дух и стремежът на Renault да стигне по-далеч се споделят от известни летци като Мариз Басти и Хелен Буше. “

Известната авиаторка Хелен Буше усъвършенства редица върхове за скорост в Rafale, в това число върха за дами за дистанции над 1000 км, достигайки 445 км/ч на 11 август 1934 година

И като мигане към историята, „ Техноцентърът на Renault в този момент е основан в Гиянкур – където са се намирали базата за образование и пистите на летище Caudron Renault! “ усмихва се Силвия.

Спиращ дъха дизайн
Емблематичната форма на Caudron Renault Rafale е проектирана от Марсел Рифарт. Гениалният авиоинженер проектира и коли за Renault, като Nervasport и Viva Grand Sport. Последният е извънреден първокласен модел, задвижван от 6-цилиндров редови мотор. В рекламите по това време Хелен Буше възхвалява шофирането на Viva Grand Sport.

Авиацията и автомобилостроенето са пионерски дисциплини, които движат напредъка и нововъведенията. В сходство със своето фамозно едноименно завещание, новото Renault Rafale се стреми към съвършенство посредством своя дизайн и аеродинамика. Неговата спираща дъха форма е проектирана да го открои като емблематичен и уверено френски купе-кросоувър на върха на гамата на Renault.

„ Името „ Rafale “ незабавно припомня за технология, продуктивност и чувство за храброст, както и за наслаждение от шофирането и пъргавост “, споделя Силвия. „ Това е свястно име, което се уповава на нашата история, като в същото време съвършено припомня за позиционирането на нашия предстоящ купе-кросоувър. Сигурна съм, че Rafale, дружно с другите модели в гамата на Renault, ще има обещаващо бъдеще. ”

Глътка пресен въздух на върха на гамата
Новият Rafale ще съставлява върха на гамата на Renault. За да илюстрира тактиката на марката в D сегмент, моделът се нуждае от впечатляващо име с влияние и личен неповторим темперамент. И изборът на име „ Rafale “ не е инцидентен – той е логически и логичен.

За мнозина самата дума незабавно подухва избрани асоциации – подсъзнателно напомняйки за цяла галактика и по-специално за авиацията. „ През 30-те години на предишния век Caudron Renault тества технологии в авиацията, които по-късно ще употребяват за създаване на бъдещи коли – както Формула 1 в този момент е източник на технологии за актуалните коли “, изяснява Силвия.

На френски елегантно произнесената дума rafale е термин за естествена мощ и естествено припомня за облика на нещо, което се носи във въздуха. И както в авиацията, по този начин и в автомобилостроенето, Rafale е обвързван с аеродинамика и успеваемост. „ Rafale провокира вятъра, който наподобява е изваял аеродинамичното му купе. Думата загатва за рационализирания контур и мощния темперамент на автомобила “, споделя Силвия.

Не на последно място, защото rafale е френска дума, тя символизира френското възприятие за съвършенство. Силвия заключва: „ Подобно на Austral, името Rafale черпи от нашата ДНК, като ни припомня за нашите френски корени. “

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР