Ремонтните дейности в столичния Западен парк са спрени. Причината –

...
Ремонтните дейности в столичния Западен парк са спрени. Причината –
Коментари Харесай

Ремонтните дейности в столичния Западен парк са спрени

Ремонтните действия в столичния Западен парк са спрени. Причината – погрешно планиране в зоната на централния вход на парка. Това оповестиха от Столичната община, като допълниха, че компанията архитект се е отказала от работата си по плана и новото планиране е предоставено на общинската „ София план “. Така обаче крайният период за довеждане докрай на работите ще се удължи от последно оповестената обществено дата 18 октомври 2019 година, само че с какъв брой към момента не е ясно.
 
Причината за прекъсване на строителните работи е погрешно планиране на фундаментите на козирката при основния вход, които се оказали в зоната на водопроводи, един от които магистрален, излиза наяве от известие на Столичната община.
 
Тъй като проектантът не е съумял да препроектира сектора в дадения период, той се е отказал от контракта си с Общината, стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова:
 
„ За страдание, проектантите не съумяха в съответния период да поправят плана по този начин, както се изисква от надзора и възложителя и те самите прекратиха своя контракт. Отказаха се от авторските права за да не се бави планът, да може проектантското звено на Столичната община да довърши. Те към този момент са получили тази задача, с цел да може да работят и да продължи осъществяването. Срокът се удължава с акт 10. Все отново се надявам час по-скоро да се възстановят работите “.
 
Засега обаче тече препроектиране,като то е предоставено на общинската компания София план. А с какъв брой ще с удължи срокът за довеждане докрай на плана, към момента не е ясно, защото не се знае какъв брой време ще продължи проектирането. Иначе – при последната обществена инспекция на строителните действия в парка от общината оповестиха, че след удължаването поради зимните температури крайната дата за довеждане докрай на ремонта беше 18 октомври тази година. Официално оповестена нова към този момент няма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР