Ремонтът на Зимния дворец на спорта в София, който не

...
Ремонтът на Зимния дворец на спорта в София, който не
Коментари Харесай

Стана ясно кога стартира ремонтът на Зимния дворец

Ремонтът на Зимния замък на спорта в София, който не е бил обект на сериозна реорганизация от стартирането си в употреба през 1983 година, започва в понеделник.
На 25 септември за реализатор на публичната поръчка бе определен консорциум " Зимен замък 2017 " ДЗЗД, а на 9 октомври изтече срокът за обжалването. Изпълнителят към този момент е поканен за подписване на контракт и в понеделник оборудването затваря за старт на ремонтните действия.
Графикът на ремонта е координиран с Българската федерация по кънки, а състезателите от националните тимове по фигурно пързаляне и шорттрек ще получат опция да организират подготовка там.
Ремонтът включва въвеждане на енергоефективни ограничения и строително-монтажни действия по главната и подготвителна зала на двореца. Стойността на реконструкцията е 4 млн. лева без Данък добавена стойност, от които 3 млн. лева по контракт с обезпечен резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна успеваемост и 1 млн. лева 10-годишен заем за строително-монтажни действия.
Още по време на първия си мандат през 2016 година министърът на младежта и спорта Красен Кралев пое ангажимент да бъдат обезпечени средства за реорганизация на оборудването.
Ремонтът е належащ, защото климатичната и отоплителна съоръжения от години действат неефективно и с големи загуби на сила. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, разноските за обикновено действие на спортния комплекс са големи.
Затова в осъществяването на енергоефективни ограничения се планува топлоизолация и ремонт на покрива, замяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и замяна на осветлението с енергоефективно.
Системата за климатизация също ще бъде осъвременена, като се построи нова с опция за бързо и дейно стопляне и изстудяване на залата. Ще бъдат актуализирани и съблекалните, фоайето и коридорите към главната и дребната зала.
След привършване на ремонта се чака разноските на електрическа енергия и топлоенергия да паднат с към 40%.
Зимният замък е следващият състезателен обект, стопанисван от комерсиалното сдружение „ Академика 2011 “ с принципал Министерство на младежта и спорта, който се реконструира. Напълно реновирани бяха зала „ Фестивална “, която след сключване на спонсорски контракт към този момент носи името „ Асикс Арена “ и състезателен комплекс „ Академика “ IV км.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР