Ремонтът на общо 43 километра от прохода Петрохан ще бъде

...
Ремонтът на общо 43 километра от прохода Петрохан ще бъде
Коментари Харесай

Целият проход "Петрохан" ще е с нов асфалт след 15 месеца

Ремонтът на общо 43 километра от прохода " Петрохан " ще бъде осъществен в идващите 15 месеца, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ". Днес стартира работа по първите 20.8 километра (от Бучин проход до Берковица).

През идващите седмици следва да стартира ремонтът на още 22.2 км от " Петрохан " (от Костинброд до Бучин проход). Така ще бъде освежен целият проход, защото правата на територията на област Монтана беше ремонтирана през 2015 година по стратегия " Транзитни пътища V ".

Сега парите идват от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, като за правата сред Бучин проход и Берковица ще бъдат дадени съвсем 12.667 млн. лева с Данък добавена стойност. От тях националното съфинансиране е 1.9 млн. лв.. Тази права от " Петрохан " ще се ремонтира от " Интер Пътища – 99 " ДЗЗД, в което вземат участие: " Интерпром " ЕООД и " Автомагистрали Хемус " АД.

Пътят София - Петрохан - Лом е построен през 1970 година и е съществена връзка на Северозападна и Югозападна България през билото на Стара планина, напомнят от АПИ. Второкласният път е най-пряката връзка за жителите от областите Монтана и Видин със София, както и с Дунав мост II, пристанище Лом и балнеоложкия курорт Вършец.

През есенно-зимния сезон ще се употребява всеки подобаващ ден за осъществяването на действия, които не са свързани с асфалтовата настилка. Полагането на новия асфалт ще стартира напролет.

По време на ремонта Петроханският проход остава затворен за тежкотоварния трафик. Движението на леките коли няма да се стопира, а ще се трансферира в платното, в което не се извършат строителни работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР