Ремонтът на кръстовището на Орлов мост, който започна през уикенда,

...
Ремонтът на кръстовището на Орлов мост, който започна през уикенда,
Коментари Харесай

Ремонтът на "Орлов мост" ще приключи най-късно на 22 август, обяви Фандъкова

Ремонтът на кръстовището на " Орлов мост ", който стартира през уикенда, ще завърши най-късно на 22 август, разгласи през днешния ден по Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя разгласи, че към този момент е завършило полагането на стоманената мрежа в ремонтираните сега две ленти в посока центъра, като през днешния ден ще се поства и първия пласт асфалт.

Кметът моли към всички водачи при опция да употребяват обходни направления. Фандъкова не се съгласи с рецензиите, че е било изчакано прекомерно дълго време за ремонта и по този начин е изпусната опцията той да се направи в границите на гаранцията от компанията реализатор.

" Гаранцията е изтекла от дълго време, тъй като ремонтът е юридически преди 11 години, естествената гаранция е 7-8 години ", сподели кметът на София. Йорданка Фандъкова разясни, че преди време компанията, направила ремонта, е глобена оптимално за некачествената работа.

Тя разясни, че ремонтът не е изработен по-рано, тъй като преди построяването на кръстовищата при телевизионната кула и Семинарията, които са основни по обходните направления, ограничение на придвижването на " Орлов мост " е щяло да докара до доста по-голям безпорядък.

В отговор на въпрос, Йорданка Фандъкова разгласи, че обновяването на основното кръстовище ще коства към 300 хиляди лв., като парите са от заделените за настоящи поправки през годината. Кметът сподели още, че ремонтът на бул. " Прага " се е удължил, поради цялостната замяна на канализацията.

Фандъкова предвижда, че до края на месеца ще приключат работите и там. Кметът обаче акцентира, че за нея е по-важно работата да се свърши качествено, даже да се забави малко. Йорданка Фандйкова обаче посочи, че в случай че забавянето е голословно, компаниите получават наказания.

Кметът на София изрази терзание за обстановката в квартал " Овча купел ", където сега има единствено един работещ вход-изход, само че даде обещание, че ремонтът на бул. " Овча купел " ще завърши доста преди 15 септември, когато беше по проект.

Йорданка Фандъкова сподели още, че ще продължи монтирането на камери в София, като на финала е поръчка за 240 нови, като вървят и процедури за изглаждане на видеонаблюдение в кварталите " Красна поляна " и " Миленков ". По мотив случаите с дървета, кметът сподели, че за две седмици са отстранени близо 300 рискови. С оглед на растителността по общинските терени били ангажирани всички чиновници на дирекция " Зелена система " и наетите компании. Тя прикани и притежателите на частни терени също да създадат обстоен оглед.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР