Ремонтът на бул. "Константин Величков" започва днес, съобщават от Столичната

...
Ремонтът на бул. "Константин Величков" започва днес, съобщават от Столичната
Коментари Харесай

Започва ремонтът на бул.“Константин Величков“

Ремонтът на бул. "Константин Величков " стартира през днешния ден, оповестяват от Столичната община.

Първоначално той ще засегне 70 м в сектор след кръстовището с ул. “Цар Симеон “ в посока „ Сливница “.

Заради реконструкцията се постановат промени в придвижването. До 6 септември се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по дясната лента на булеварда, в сектора, който се ремонтира.

От вторник, 28 август, до въвеждане на непрекъснатата организация на придвижване по булевардите „ Константин Величков “ и „ Възкресение “, където се построява обособеното трамвайно и автобусно трасе, автобусната спирка „ Метростанция К. Величков “ в посока бул. „ Александър Стамболийски “ (за автобусни линии № № 11 и 83) се измества обратно преди кръстовището с бул. „ Тодор Александров “.

Премества се и трамвайната спирка на ул. "Цар Симеон " (за трамвайна линия № 11) и автобусната спирка (за линии № 11 и 83) на бул. „ Константин Величков “ обратно в посока бул. „ Тодор Александров “ на обща краткотрайна комбинирана спирка преди кръстовището с ул. „ Цар Симеон “.

Автобусните линии с номера 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 ще се движат по релсите на трамваите по линии 11, 22 и 3 по бул. "Константин Величков " и бул. "Възкресение " в сектора сред пазара "Красна поляна " до бул. "Сливница ", допълват от общината. Идеята на реконструкцията е автобуси и трамваи да се движат в едно общо трасе. Спирките на транспортните средства също ще са общи. Новата скица ще даде опция да се отстраняват закъсненията, които в този момент в пиковите моменти се натрупват до 10 минути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР