Рекордьорът по трофеи в Лига Европа Севиля се промъкна до

...
Рекордьорът по трофеи в Лига Европа Севиля се промъкна до
Коментари Харесай

Трите чисти гола едва стигнаха на Севиля, ПСВ на крачка от героичен обрат

Рекордьорът по титли в Лига Европа Севиля се промъкна до 1/8-финалите след инфарктен втори мач против ПСВ Айндховен от плейофния кръг във етапа на елиминациите. Испанците бяха спечелили първата среща вкъщи с безапелационното 3:0, само че на реванша изгубиха с 0:2 след попадения в края. Нидерландците даже вкараха още един гол, който обаче не беше приет.

Тимът на Хорхе Сампаоли, който е измежду разочарованията в Ла Лига, се усещаше решително до към четвърт час преди края. Даже Иван Ракитич беше блъснал греда и без значение че “филипсите ” натискаха, нещата за испанците изглеждаха под надзор.

В 77-ата минута обаче Люк де Йонг вкара за 1:0 за ПСВ.

Три минути по-късно някогашният нападател на Севиля още един път изпрати топката в мрежата, само че гостите имаха късмет, че беше отсъдено нарушаване на Фабио Силва малко преди този момент.

Португалецът подвигна напрежението в четвъртата минута на добавеното време, реализирайки за 2:0.

После обаче не остана време за възможен трети гол.

Така Севиля ще научи своя противник в жребия, който ще е в петък от 13:00 часа. Андалусци ще се паднат с един всред Арсенал, Роял Юнион СЖ, Фрайбург, Ференцварош, Фейенорд и Фенербахче.

На стадиона на ПСВ да си вземе довиждане пристигна досегашният нападател на отбора Коди Гакпо, който през януари укрепи Ливърпул.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР