Рекордьорът по отличия Реал (Мадрид), германският Байерн (Мюнхен), италианският Интер

...
Рекордьорът по отличия Реал (Мадрид), германският Байерн (Мюнхен), италианският Интер
Коментари Харесай

ОБЗОР: Реал, Байерн, Интер и Сосиедад са осминафиналисти в ШЛ

Рекордьорът по оценки Реал (Мадрид), немският Байерн (Мюнхен), италианският Интер и различен испански отбор – Реал Сосиедад, се класираха за осминафиналите на Шампионска лига още след 4-ия кръг на груповата фаза.

„ Белия балет “ завоюва с класическото 3:0 семейството си на португалския Брага и с цялостен актив от 12 точки си подсигурява квота за директните елиминации, откакто ден по-рано същото сториха защитаващият трофея си Манчестър Сити и немският Република България Лайпциг.

По време на загрявката на „ Сантяго Бернабеу “ взетият чартърен за заместител на Тибо Курта от Челси вратар Кепа Арисабалага се контузи, тъй че под рамката застана третият пазач Андрий Лунин.

Украинецът се трансформира в воин за Реал още в 6-ата минута избави дузпа, изпълнена от Алваро Джало. Това нямаше по какъв начин да не повлияе на гостите и домакините овладяха самодейността. Първо обаче претенциите им за дузпа не бяха почетени, а след това и техен гол бе анулиран поради нарушаване в офанзива.

Реал откри резултата в 27-ата минута, когато Ферлан Менди изведе Родриго, а той върна към връхлитащия Браим Диас, който с мощен шут вкара за 1:0. Секунди преди почивката Реал отново изиска дузпа, но такава не бе отсъдена.

Домакините започнаха мощно второто полувреме и първо Начо накара вратарят на гостите да демонстрира класа, а след това и Диас не можа да удвои. Това въпреки всичко стори Винисиус в 57-ата минута, разписвайки се след асистенция на Лукас Васкес – 2:0.

Интригата завърши дефинитивно единствено 4 минути по-късно, когато подписалият неотдавна нов контракт Родриго трансферира стража, с цел да оформи класическото 3:0. До края повече попадения не паднаха и по този начин Реал записа 4-та победа от 4 мача, с цел да се класира на осминафиналите.

Същото стори и немският хегемон Байерн (Мюнхен), победил  с 2:1 гостуващия турски Галатасарай. Лятната облага Хари Кейн още веднъж бе воин за баварците, защото вкара и двата гола в заключителните минути. Той откри след асистенция на капитана Кимих в 80-ата, а в 86-ата постави точка на разногласието преди Седрик Бакамбу да оформи крайното 2:1 в добавеното време. Така Байерн към този момент е сигурен участник в директните елиминации също с цялостен актив от 12 точки.

Точно по 10 пък бяха задоволителни на Реал Сосиедад и Интер за класиране напред. „ Нерадзурите “ завоюваха с минималното 1:0 визитата си на Република България Залцбург. Единственото попадение от дузпа в 86-ата минута вкара резервата Лаутаро Мартинес.

РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА:

БАЙЕРН МЮНХЕН - ГАЛАТАСАРАЙ 2:1
1:0 Кейн (82)
2:0 Keйн (87)
2:1 Бакамбу (90+1)

КОПЕНХАГЕН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 4:3
0:1 Расмус Хойлунд (3)
0:2 Расмус Хойлунд (28)
1:2 Мохамед Ельонуси (45)
2:2 Диого Гонсалвеш (45+9, дузпа)
2:3 Бруно Фернандеш (69, дузпа)
3:3 Лукас Лерагер (83)
4:3 Рууни Баргджи (87)

ГРУПА " В ":

АРСЕНАЛ - СЕВИЛЯ 2:0
1:0 Тросар (30)
2:0 Сака (64)

ПСВ - ЛАНС 1:0
1:0 Де Йонг (13)

ГРУПА " С ":

НАПОЛИ - УНИОН БЕРЛИН 1:1
1:0 Матео Политано (39)
1:1 Давид Датро Фофана (52)

РЕАЛ МАДРИД - БРАГА 3:0
1:0 Диас (27)
2:0 Винисиус (58)
3:0 Родриго (61)

ГРУПА " D ":

РЕАЛ СОСИЕДАД - БЕНФИКА 3:1
1:0 Микел Мерино (6)
2:0 Микел Оярсабал (11)
3:0 Андер Баренечеа (21)
3:1 Рафа Силва (50)

ЗАЛЦБУРГ - ИНТЕР 0:1
0:1 Лаутаро Мартинес (86, дузпа)
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР