Рекордьорът по най-много реализирани голове за шведския национален отбор Златан

...
Рекордьорът по най-много реализирани голове за шведския национален отбор Златан
Коментари Харесай

Ибрахимович похвали Еланга, бил играл с баща му

Рекордьорът по най-вече осъществени голове за шведския народен тим Златан Ибрахимович скоро ще съобщи щафетата на новото потомство млади и надарени играчи като Антъни Еланга. Скандинавците не престават да се приготвят за полуфиналния плейоф за класиране на Мондиал 2022 против Чехия.

40-годишният нападател си спомни по какъв начин е играл дружно с бащата на крилото Джоузеф в Малмьо преди повече от 20 години, а в този момент дели съблекалня с младия Антъни.

" Първият път, когато го срещнах, бяхме в ресторанта на подготвителната база на Манчестър Юнайтед и той пристигна при мен и сподели: " Ти познаваш татко ми " и аз не знаех с кого си приказвам. " Ти игра с татко ми Еланга " и тогава си спомних всичко. Това ме зарадва, тъй като не бях единственият швед в Манчестър, имахме още един шведски състезател ", сподели Ибрахимович.

В момента Антъни Еланга играе за първия състав на " алените дяволи ".

Ибрахимович, който означи 17 гола в 33 мача за Юнайтед от 2016 до 2018 година, даже разреши на младия Еланга да заеме централно място в срещата с медиите на шведския народен тим.

" Всички сме удовлетворени и се любуваме на приключението, стартирано от него. Ще има какво да гледате още 20 години ", добави с усмивка Златан Ибрахимович.

Антъни Еланга се отличи с изявите си за Юнайтед през този сезон.

" Можете да видите какво е направил Златан Ибрахимович за националния тим през последните 20 години. Когато разбрах, че той подписа с Манчестър Юнайтед, нямах самообладание да приказвам с него, да го попитам за спомените, които имаше с татко ми. Чест е и значи доста да упражняваме дружно всеки ден ", разяснява Еланга.

Швеция се изправя против Чехия в Стокхолм в събота, а Ибрахимович няма да играе поради наказване.

Победителят от тази среща ще играе против Полша за класиране на международното състезание в Катар.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР