Рекордно производство от 3.3 милиона MВтч електроенергия през 2021 г.,

...
Рекордно производство от 3.3 милиона MВтч електроенергия през 2021 г.,
Коментари Харесай

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово с рекордно производство на ток през 2021 г.

Рекордно произвеждане от 3.3 милиона MВтч електрическа енергия през 2021 година, регистрира Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово " във вторник. Това е най-голямото количество ток от въвеждането в употреба на най-модерната и най-новата въглищна централа у нас през 2011 година То е с 20 % повече от производството през миналата година.

Така централата е осигурила над 9% от общата потребена електрическа енергия в България. Т.е. през 2021 година всеки десети нужен киловатчас електрическа енергия е създаден от " Ей И Ес ", която употребява единствено локални запаси. Това за следващ път демонстрира основната роля на ТЕЦ-а за енергийната сигурност на страната и за гарантиране на енергийните доставки за потребителите в България.

Само през месец декември 2021 година 690-мегаватовата мощ е осигурила над 356 хиляди MВтч електрическа енергия. Това е с близо 50% повече по отношение на създаденото през месец ноември 2021 година количество.

След сполучливо завършилите поправки на двата блока на централата през 2021 година Топлоелектрическа централа " Ей И Ес Гълъбово " е в цялостна подготвеност за работа при зимни условия. Централата работи в цялостен синхрон с диспечерските графици на " Електроенергийния систематичен оператор " за посрещане на потребностите на енергийната система в страната. Благодарение на софтуерната си еластичност, централата оказва помощ на България да покрива условията на ENTSO-E за първично и вторично контролиране на електроенергийната система.

Освен въглищната централа " ЕЙ И Ес " има мажоритарна благосъстоятелност и е оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – " Свети Никола ", край Каварна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР