Рекордно количество ракия задържаха на летище Варна. Митничарите откриха 20

...
Рекордно количество ракия задържаха на летище Варна. Митничарите откриха 20
Коментари Харесай

Българин, пътуващ за Лондон опита да пренесе 20 литра ракия и 1160 кутии цигари през летище Варна

Рекордно количество ракия задържаха на летище Варна. Митничарите откриха 20 литра наливен алкохол и 1160 кутии цигари в багажа на български жител, пътуващ за Лондон, оповестяват от Агенция „ Митници “.

Г.К. е спрян за митническа инспекция, когато е предавал чекирания си багаж.

При инспекция с рентген там са открити недекларираните над 1000 кутии цигари с български акцизен бандерол и 10 пластмасови бутилки по два литра, цялостни с ракия. Недекларираните акцизни артикули са конфискувани, пасажерът е получил акт за административно нарушаване и санкция.

Това е най-голямото количество алкохол, открито в багаж на пасажер на летище Варна през тази година, а опитите за незаконен експорт на цигари с комерсиална цел през варненското летище зачестяват, регистрират от митницата. Само от началото на август до момента иззетите цигари от митническите чиновници на летището при инспекции на пасажери по интернационалните линии са 13376 кутии, 

Агенция „ Митници “ още веднъж припомня, че пасажерите, пътуващи с въздушен превоз, могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, в случай че пътуват за друга страна членка на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна. Пътуващите следва да се срещнат и с разпоредбите в приемащата страна, където лимитите могат да бъдат по-рестриктивни.

Пътници, които придвижват количества над лимита, подлежат на санкция. В случаите, когато пътуват за страна от Европейски Съюз – санкцията е от 1000 до 4000 лв. при първо нарушаване (от 3000 до 6000 лв. при второ). Глобата е от 200 до 250 на 100 от продажната цена на цигарите, когато пътуват за страна отвън Европейски Съюз. Цигарите, предмет на нарушаване, се задържат.                                                                                                                                      

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР