Рекордно количество наркотици за последните пет години задържаха митническите служители

...
Рекордно количество наркотици за последните пет години задържаха митническите служители
Коментари Харесай

Рекордно количество наркотици задържаха на Дунав мост при Русе ​

Рекордно количество опиати за последните пет години задържаха митническите чиновници на " Дунав мост " при Русе. Те са разкрили в микробус с българска регистрация 93 кг хероин за над 3 милиона и 600 хиляди лв.. 56-годишният водач е арестуван за 72 часа.

С детайлности по тематиката - вижте директното включване от Даниела Димитрова.

Рекордната пратка хероин е транспортирана от 56-годишен българин. Той е пътувал от Южна България. Микробусът е бил празен, само че митничарите на " Дунав мост " забелязали, че подът му е преправен. При щателната инспекция разкрили специфични тайници, в които били укрити 184 пакета с хероин, с извънредно високо качество. Стоката е била предопределена за Западна Европа и по всяка възможност е част от интернационален канал за трафик на опиати. Шофьорът е бил изцяло наясно какво транспортира.

Микробусът се опитал да премине българо-румънската граница. Още при първата инспекция на митницата обаче, чиновниците се усъмнили в размерите на товарното поделение на микробуса. Последвала прецизна инспекция.
Георги Костов, шеф на Агенция " Митници: Проверката е осъществена от умел наш чиновник с над 25 години трудов стаж, който има извънредно натъртено око.
Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов, в тази ситуация най-вероятно става въпрос за интернационален трафик.
Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Това не е единствено количество, което е предопределено за територията на България. То е на излаз към страни от Западна Европа. Работим с партньорските служби, тъй че скоро ще чакаме резултати по другите посоки.
На водача на камиона към този момент е повдигнато обвиняване.
Андрей Ангелов, наблюдаващ прокурор: Обвинението е за контрабанда на високорисково наркотично вещество, в изключително огромни размери и изключително тежък случай. Иван Гешев, заместник-главен прокурор: Става въпрос за следващата голяма пратка с наркотични субстанции, която е арестувана, за която се води досъдебно произвеждане.
За трафик на дрога законът планува от 15 до 20 години затвор и санкция до 300 хиляди лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР