Рекордно горещото и сухо време това лято доведе до шокиращи

...
Рекордно горещото и сухо време това лято доведе до шокиращи
Коментари Харесай

Смокини и авокадо виреят свободно навън във Великобритания заради жегите

Рекордно горещото и изсъхнало време това лято докара до шокиращи открития за градинарите във Англия: растения, до неотдавна считани за безусловно екзотични , към този момент виреят умерено в градините на хората . Става въпрос за смокини и авокадо , - дървета, които изискват висока температура на околната среда, описват градинари пред BBC News.

Това е част от наклонността за преуспяване на средиземноморски и субтропични растения през последните години, споделят те.

Някои сортове, считани преди за стайни растения, в този момент порастват сполучливо на открито, до момента в който обичайните английски култивиран сортове не устоят на жегата.

Кралското градинарско сдружение (RHS) предвижда, че по-влажните зими и по-топлите и сухи лета с по-голяма колебливост на преваляванията ще основат удобни условия за някои по-екзотични растения.

Нашата планета се е затоплила с 1,1 градуса по Целзий от индустриалната гражданска война преди към 200 години , което учените свързват с провокираното от индивида изменение на климата. Обединеното кралство се затопля малко по-бързо от междинното движение на повишение на световната температура, съгласно Met Office.

По-високите температури се усещат по-на север, в сравнение с преди, в резултат на провокираното от индивида изменение на климата, споделя доктор Марк Маккарти, началник на Националния информативен център за климата към Met Office.

По-на юг, в Източна Англия, Крис Бауър отглежда субтропични растения като занимание и сполучливо отглежда дини и смокини. Тази година той се гордее с реколтата си от хинап или китайски фурми, райска ябълка и юзу, тип цитрус.

Ботаникът от Kew Gardens Джеймс Уонг пък е разкрил авокадо, което пораства на улица в Лондон. Вероятно се е хванало от изхвърлена костилка, счита Уонг, и акцентира, че са по-издръжливи, в сравнение с доста хора си мислят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР