Рекордните 166 дни зимен сън изкара Йета от Парка за

...
Рекордните 166 дни зимен сън изкара Йета от Парка за
Коментари Харесай

РЕКОРД! 166 дни спа мечката Йета  от парка в Белица

Рекордните 166 дни зимен сън изкара Йета от Парка за танцуващи мечки край Белица.24-годишното животно заспива в края на октомври предходната година и се разсънва последна от всички жители в избавителния център. В момента бозайникът още се разсънва, като е мързелив и не чак толкоз гладен.

" Йета е една от нашите мечки копачи. При нас е от 2017 година и всяка година отделя по месец, с цел да направи бърлога, в която да спи. Миналата година изкопа 3-метрова дупка - толкоз се беше отдала на подготовката, че си счупи нокът. Йета спи съвсем от първата си година в парка, като удължава продължителността на всеки идващ зимен сън ", описа пред " България Днес " Калина Вълчинкова, основен гледач на мечките в парка.

Изследователката на кафявата мечка показа, че Йета е имала доста тежка орис, преди да дойде в българския парк. " Била е танцуваща мечка в Албания. Също по този начин е била селфи мечка, която принудително е водена по плажовете, с цел да могат туристи да се снимат с нея. Дори когато не " работела " за фотоси, продължавала да бъде окована в мизерна бетонна клетка. Въпреки че е при нас от към седем години, следствията не престават да си личат. Йета има раздрана носна гъба, както и проблеми със зрението и зъбите ", сподели още Вълчинкова.

На нескончаем зимен сън се любува в парка и мечката Светла, която е в хибернация в продължение на цели 161 дни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР