Рекордни температури в Южна Франция. Двама души са починали в

...
Рекордни температури в Южна Франция. Двама души са починали в
Коментари Харесай

Червен код в Южна Франция - 45 градуса по Целзий

Рекордни температури в Южна Франция . Двама души са умряли в Испания. Европа е обхваната от гореща вълна през тази седмица , написа " Гардиън ".

За през днешния ден е разгласен червен код в четири департамента в Южна Франция . За първи път мярката покрива толкоз огромен район . Температурите могат да надвишат 45 градуса по Целзий в елементи на Воклюз, Гар, Еро и Буш дю Рон , като ще разбие върха от 44,1 градуса по Целзий в Монпелие и Ним от август 2003 година
 Извънредни ограничения в Европа поради жегите, пътищата се топят
Извънредни ограничения в Европа поради жегите, пътищата се топят

Властите предизвестяват, че температурите могат да надвишат 40 градуса по Целзий и да доближат 45 градуса

Стотици учебни заведения са затворени. Родителите са призовавани да държат децата си по домовете си , в случай че е допустимо. Отложени са изпити в междинните учебни заведения за идната седмица.

В Испания 17-годишно момче умря от безоблачен удар в ранните часове на днешния ден, откакто не се почувствало добре по време на работа в двор в Кордоба, провинция Андалусия. Той е получил спазми, откакто скочил в плувен басейн, с цел да се охлади. Лекарите не са съумели да го спасят и момчето умряло в болничното заведение.

Втората жертва е 80-годишен мъж, който е умрял в четвъртък. Той е умрял във Валядолид, евентуално от безоблачен удар. Други двама души са приети в болница.
 Първи жертви на горещата вълна в Европа
Първи жертви на горещата вълна в Европа

Южна Франция е най-засегната от горещата вълна

Днес се чака температурите в Испания да доближат 42 градуса по Целзий. В някои райони на страната е разгласен червен код, в това число Каталуния, Навара и Страната на баските.

Стотици пожарникари в Каталуния се борят с горски пожари.

По-големите градове до френското крайбрежие, такива като Марсилия, където температурите са по-ниски поради морския бриз, са отворили музеите гратис, с цел да разрешат на хората да се възползват от климатиците.

Други градове се борят с високите равнища на замърсяване на въздуха с ограничение на трафика, в това число в Париж, Лион, Марсилия, Страсбург и други.
 Европа обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса по Целзий
Европа обхваната от гореща вълна с температури над 40 градуса по Целзий

Горещата вълна ще връхлети Германия, Франция, Италия, Испания и Англия

Френският президент Еманюел Макрон предизвести, че рисковото време евентуално ще зачести вследствие на световното стопляне.

В италианския град Минало 72-годишен скитник е открит мъртъв на Централната гара. Той е умрял вследствие на жегата, оповестиха локалните управляващи.

В Германия минимум четирима души са умряли в сряда.

В елементи на Англия се чака гореща събота, като прогнозата за Лондон е 32 градуса по Целзий.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР