Рекордни дъждове и наводнения регистрираха в Китай, предаде Ройтерс. Над

...
Рекордни дъждове и наводнения регистрираха в Китай, предаде Ройтерс. Над
Коментари Харесай

3 хиляди евакуирани в Китай заради рекордните наводнения

Рекордни дъждове и наводнения записаха в Китай, съобщи Ройтерс. Над три хиляди души бяха евакуирани през уикенда в северозападната китайска провинция Хунан.
В Санджъ бе регистриран рекордният за тази година дъжд, като количеството дъжд доближи до 256 мм в нощта против неделя съгласно данните на Китайската централна телевизия. Това е бил най-продължителният дъжд в Санджъ от 1998 година насам, означи малкия екран.
В края на предишния месец стихии, съпътстващи тайфуна " Доксури ", предизвикаха рекордни за последните десетилетия дъждове в страната, като столицата Пекин претърпя най-проливните превалявания от 140 години насам.
Китайското държавно управление прикани да се вземат по-сериозни ограничения против наводненията, като се има поради, че тайфунът " Саола " минава през Южнокитайско море, а съгласно прогнозите се чака в петък да доближи провинция Гуандун.
В събота китайското Главно ръководство на контрола на наводненията и облекчаването на сушата и министерството на ръководството на рецесии проведоха видеоконференция и предизвестиха, че проливните дъждове в доста елементи на страната може да причинят геологични бедствия, включително планински порои и свлачища наоколо до дребни или приблизително огромни реки, написа в. " Пийпълс дейли ".
Няма и изясненост за придвижването на тайфуна " Саола ", уточни метеорологичната работа на Китай, само че от сряда до петък  той ще бъде съпроводен от поройни превалявания в крайбрежните региони, в това число в провинциите Фуцзян и Чжъцзян.
Фуцзян реагира със незабавни ограничения за сигурност на приближаването на " Саола ", като разпореди до сряда на обяд навлезлите във водата риболовен лодки да се приберат в най-близките пристанища, а риболовците да се изтеглят на брега, осведомиха през днешния ден локални медии, представени от Ройтерс. 
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР