Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния

...
Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния
Коментари Харесай

Задържаха рекордна пратка марихуана на стойност над 6 млн. лева на Капитан Андреево

Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ". Подробности за случая дадоха на конференция окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и началникът на митническия пункт Георги Господинов.

Наркотикът е бил транспортиран в товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от турски жител, по дестинация Германия - Турция.

Той е на стойност 6,044 млн. лв.. Водачът с букви А. К., на 40 години, е арестуван за 72 часа и са му повдигнати обвинявания, сподели Иван Стоянов. Марихуаната е открита в товарния отсек на автомобила сред празни пластмасови палети, уточни Стоянов и дефинира случая като изключително тежък.

Той изясни, че плануваното наказване в закона е сред 15 и 20 години затвор и санкция сред 200 000 и 300 000 лв.. В петък в съда ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение.

Стоянов разяснява, че по първични данни не става дума за проведен канал, а за единична пратка. Камионът е влезнал у нас от Румъния.

Началникът на митническия пункт " Капитан Андреево " Георги Господинов разясни, че до разкриването на случая се е стигнало, откакто на митническа служителка е направило усещане разминаването сред тежестта на камиона по документи и регистрираното на везната на митницата.

Последвала е инспекция с рентген, която е посочила необикновени плътности в товарното помещение, както и физически надзор, при който е открит опиатът. Господинов посочи, че става дума за рекордно количество марихуана, арестувано в миналото на пункта.

Със съответните служби в Германия и Турция ще бъде контактувано за търсене на детайлности и изясняване на незаконната активност до дъно, посочи окръжният прокурор Стоянов.

От през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са командировани двама инспектори от митническата и гранична служби на Съединени американски щати, напомни Господинов. Те ще останат четири месеца с българските си сътрудници.

През 2023 година на пункта при 19 случая са арестувани общо 275 кг разнообразни типове опиати. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР