Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния

...
Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния
Коментари Харесай

На Капитан Андреево спипаха рекордна пратка марихуана на стойност над 6 млн. лева

Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево ".

Подробности за случая дадоха на конференция окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и началникът на митническия пункт Георги Господинов, съобщи Българска телеграфна агенция. Наркотикът е бил транспортиран в товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от турски жител, по дестинация Германия - Турция.

Той е на стойност 6,044 млн. лв.. Водачът с букви А. К., на 40 години, е арестуван за 72 часа и са му повдигнати обвинявания, сподели Иван Стоянов. Марихуаната е открита в товарния отсек на автомобила сред празни пластмасови палети, уточни Стоянов и дефинира случая като изключително тежък. Той изясни, че плануваното наказване в закона е сред 15 и 20 години затвор и санкция сред 200 000 и 300 000 лв.. Утре в съда ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение.

На журналистически въпрос Стоянов отговори, че по първични данни не става дума за проведен канал, а за единична пратка. Камионът е влезнал у нас от Румъния. 

Началникът на митническия пункт " Капитан Андреево " Георги Господинов разясни, че до разкриването на случая се е стигнало, откакто на митническа служителка е направило усещане разминаването сред тежестта на камиона по документи и регистрираното на везната на митницата. Последвала е инспекция с рентген, която е посочила необикновени плътности в товарното помещение, както и физически надзор, при който е открит опиатът. Господинов посочи, че става дума за рекордно количество марихуана, арестувано в миналото на пункта.

Със съответните служби в Германия и Турция ще бъде контактувано за търсене на детайлности и изясняване на незаконната активност до дъно, посочи окръжният прокурор Стоянов.

От през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са командировани двама инспектори от митническата и гранична служби на Съединени американски щати, напомни Господинов. Те ще останат четири месеца с българските си сътрудници. Миналата година на пункта при 19 случая са арестувани общо 275 кг разнообразни типове опиати. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР